La Dame d'Angludet, 2ème Vin du Château Angludet

Finesse, elegantie en complexiteit zijn de kernwoorden die 2019 markeren. In de wijn vinden we de expressie van het terroir terug wat we telkens zo waarderen bij Angludet. Prachtig mooie balans, waarin puurheid en structuur soepel in elkaar overlopen. De wijn toont dat het een grote capaciteit bezit om nog een heel aantal jaren goed te kunnen rijpen. 2019 laat zien waar Angludet voor staat; gul en gastronomisch! Angludet behoort tot onze favoriete wijnen uit de Margaux. Zoals bij alle grote Bordeaux wordt ook hier een tweede wijn gemaakt op exact dezelfde wijze als de eerste wijn. De jonge stokken Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot leveren nu de druiven voor La Dame d'Angludet die uiteindelijk later voor de eerste wijn worden gebruikt. Typerend voor Angludet is de zwoele, weelderige smaak van bosvruchten, cassis, pruimen en kruiden. Een wijn vol finesse en charme. Biodynamisch in conversie.

Lees meer

La Dame d'Angludet, 2ème Vin du Château Angludet

36.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Een absoluut spectaculair wijngoed onder leiding van Hubert de Bouard, eigenaar van Château Angelus, Saint-Emilion Grand Cru Classé A. Angludet is één van de oudste bezittingen in de Médoc. Het gerestaureerde kasteel dateert uit het midden van de 12e eeuw en is in bezit van de zeer gerespecteerde Bordeaux familie, Sichel. Peter Sichel begon in 1961 met de voortzetting van een glorieus verleden van het Château en bracht het in veertig jaar tot een zeer gevraagde wijn voor liefhebbers over de gehele wereld met export naar 60 landen. 

Toen Benjamin Sichel de leiding overnam in 1989 begon de transformatie naar biodynamie waarin de natuur zijn werk doet en de wijnmaker de middelen biedt om de balans in het natuurlijk proces in de wijngaarden te garanderen. De oppervlakte is 32 ha en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 25 jaar. De wijn krijgt een fust lagering van 12 maanden en wordt niet gefilterd. 1/3 van de fusten wordt ieder jaar vernieuwd.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 40%, Petit Verdot 10%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2035
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80