Mas Carlot, Château Paul Blanc Blanc

De verhouding van de druivenrassen Roussanne/Viognier in combinatie met een fustlagering op nieuw eiken, geeft de wijn een prachtig aroma van witte bloemen, wat vanille en een lichte kruidigheid. Door de ingetogen mineraliteit in combinatie met het hout krijgt de wijn een uitzonderlijk mooie verfijnde finale in de mond. Een sublieme structuur waarin de puurheid van de wijn zindert in de mond.

Lees meer

Mas Carlot, Château Paul Blanc Blanc

16.65

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Paul Blanc is gelegen tussen Nîmes en Arles, de stad van Vincent van Gogh, in Bellegarde. Sinds 1986 is het prachtig gerestaureerde Château eigendom van Paul Antoine Blanc die zich hier vestigde na de verkoop van zijn succesvolle restaurant Le Pied du Cochon in Parijs. Dochter Nathalie heeft de leiding overgenomen in 1998 nadat ze haar studie oenologie in Montpellier en de universiteit van Davis had afgerond. 

De beste cuvées van het Domaine worden gereserveerd voor de wijnen met het etiket Paul Blanc. Het Domaine bevat 75 hectare wijngaard beplant met stokken die variëren van 30 tot 60 jaar oud. Het is vooral aan de passie van Nathalie te danken, die het proces van plant tot eindresultaat in de fles nauwlettend volgt, dat deze prachtige Costières de Nîmes tot de parels van de appellatie behoort. Het was niemand minder dan Robert Parker die schreef dat dit uitstekende Domaine niet gemist mag worden gezien de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. "This is one of my favorite Costières de Nîmes" (91 punten).

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Roussanne 80%, Viognier 20%
Regio: Rhône
Substreek: Costières de Nîmes
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2027
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80