Baglio Diar, Fantasia Zibibbo

Zibibbo, de lokale naam voor Muscat d’Alexandrie, staat bekend om zijn rijke aroma’s. Deze wijn zich met rijke aroma’s van meloen, abrikoos, passievrucht en en perzik en delicate tonen van oranjebloesem. In de mond is de wijn verrassend licht en elegant, met exotische smaken van lychee en meloen en een subtiel kruidige afdronk. De naam ‘Zibibbo’ is afgeleid van het Arabische voor rozijn, ‘zabīb’. Fantasia is een van de meest geprezen wijnen van Baglio Diar en is het schoolvoorbeeld van de zibibbo-druif. Ideaal voor liefhebbers van elegante, aromatische wijnen.

Lees meer

9
Baglio Diar, Fantasia Zibibbo

11.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt.

De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond. 

De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen. De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Zibibbo 100%
Regio: Sicilië
Substreek: Marsala
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur:
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Leem bodem
Vinificatie: Na een cryo maceratie op 4° voor 10-12 uur vind er een zachte persing plaats en daarna vergist de wijn voor 14 dagen op 15°

Scores

9
Harold Hamersma Die zibibbodruif kom je weinig tegen. Is het alias op Sicilië van de muscat d’alexandrie. En daar maken ze over de hele wereld in heel veel gevallen gewoon heel plat-zoete wijnen van. Of hij wordt in blends gebruikt voor een beetje druivigheid. Ziehier een droge versie die alleen op avontuur mag. Druivig, jawel. Ook kleine ananas. Bloemigheid, lychee, rode grapefruit, gedroogde appel, een bewijs van anijs, een strak geleide zuurhuishouding en geruststellend secco. Met een beetje fantasie proef je er een moot gegrilde zwaardvis, olijfolie en grof gemalen zwarte peper bij.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80