Een luxe Kerstdiner: harmonie van Smaken gecombineerd met wijnen van De Bruijn in Wijnen

Kerst is in Nederland synoniem aan warmte, samenzijn, en natuurlijk culinaire hoogstanden. Bij De Bruijn in Wijnen begrijpen we dat u voor deze feestdagen opzoek bent naar passende kwaliteitswijnen. De ervaring van exclusiviteit en gezelligheid maakt het dit najaar compleet. We nemen u graag mee op een gastronomische reis door een kerstdiner dat zowel traditioneel als eigentijds is. Bij elke gang is met zorg een wijn uitgekozen uit ons assortiment om de ervaring compleet te maken. Haal met dit kerstdiner alvast inspiratie op voor uw eigen feestelijke diner.

Aperitief
Begin de avond sprankelend met een glas Brut Réserve van Pol Roger of een verleidelijke Prosecco van Italo Cescon. Deze mousserende wijnen zetten de toon voor een avond vol verfijning.

Voorgerechten
Coquilles Saint-Jacques, geserveerd met een sublieme saus en een garnituur van truffel, gaan uitstekend samen met een glas Pouilly-Fuissé 1er Cru ‘’L’Orangerie du Château des Quarts’’ van Château des Quarts, die de zachte smaken omarmt.

De Carpaccio van ossenhaas krijgt een nieuwe dimensie met de Barolo van Poderi e Cantine Oddero. Het robuuste karakter van de truffelmayonaise en Parmezaanse kaas is een perfecte partner voor deze wijn.

Voor een luxueus visplateau met oesters en kreeft adviseren we de Sancerre Blanc van Domaine Crochet, die de delicate zeevruchten complimenteert.

Soepen
Een rijke Kreeftenbisque vraagt om een wijn met body en diepte. De Condrieu van Tardieu-Laurent is een elegante partner met zijn intens rijke smaak van fruittonen en subtiele kruidige nuances.

De wildbouillon, verrijkt met een vleugje truffel gaat prachtig samen met een lichte en frisse Pinot Noir. Hiervoor hebben we de Domaine Bohrmann, Bourgogne Rouge "Entrecoeur" uitgekozen.

Hoofdgerechten
Een klassieke Chateaubriand of Tournedos Rossini met Madeira saus vereist een wijn met structuur. Onze Pergolaia van Caiarossa geeft een mooie Italiaanse combinatie aan dit gerecht.

Voor de liefhebbers van het gourmetten of steengrillen hebben wij een veelzijdige Côtes-du-Rhône Rouge van Jean Paul Daumen, die zowel de vlees- als de groentegerechten complimenteert.

Het wildassortiment wordt verheven door onze Les Trois Sources van Domaine de la Vieille Julienne, die met zijn kruidige ondertonen perfect past bij de rijke smaken van het wild.

Desserts
De zoetigheid van een Kerststol en de intensiteit van een Chocolademousse worden beide versterkt door een glas Château Haut-Mayne.

Voor de kaasplankjes, gevuld met binnen- en buitenlandse kazen, kiezen wij de Port Late Bottled Vintage van Graham’s wiens zoetheid en aciditeit de kazen naar een hoger niveau tilt.

Wijn trends deze winter
Biologische en biodynamische wijnen winnen aan populariteit en passen binnen de duurzame visie van veel consumenten. Deze mooie ontwikkeling binnen de wijnbranche maakt het kerstdiner van dit jaar helemaal compleet.

Heeft u al een mooi kerstdiner samengesteld en bent u nog opzoek naar de juiste wijnen? Ons team wat beschikt over rijke professionele wijnkennis geeft u wijnadviezen welke naadloos aansluiten bij uw menu en persoonlijke wensen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Kerst draait bij De Bruijn in Wijnen om meer dan alleen het gevoel van luxe; het gaat om het creëren van herinneringen, het vieren van tradities en het genieten van het gezelschap van dierbaren. Ons assortiment van zorgvuldig geselecteerde wijnen is erop gericht om elke kersttafel te verrijken, en de feestelijke sfeer te bevorderen. Proost op een onvergetelijke kerst! 

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80