Esprit Leflaive: een samensmelting van traditie en innovatie

Wanneer traditie hand in hand gaat met innovatie, gebeuren er bijzondere dingen. Dat is precies wat Esprit Leflaive ons laat zien, het resultaat van een unieke samenwerking tussen Brice de La Morandière, erfgenaam van de Leflaive-familie, en Pierre Vincent, gerespecteerde wijnmaker en general manager van Domaine Leflaive. Esprit belichaamt niet alleen de essentie van Leflaive, maar vertegenwoordigt ook iets volkomen nieuws, gedreven door deze krachtige samenwerking en een onwrikbaar streven naar perfectie.

''Esprit Leflaive was born at the crossroads of the terroirs of Burgundy'' 
- Pierre Vincent, winemaker & general manager

Een kwaliteitsbewuste filosofie

Met Esprit Leflaive kiezen de wijnmakers ervoor om de wijnen niet en primeur vrij te geven, maar te wachten tot ze perfect gerijpt zijn. Dit getuigt van een kwaliteitsbewuste filosofie, klaar om de ware essentie van de wijnen te ontdekken! 


Jaargang 2020 - groots in frisheid


Jaargang 2020 onderscheidt zich door intense, sappige rode wijnen en klassiek gestileerde witte wijnen. Het is een jaargang dat verrassend fris en puur is ondanks de warme en droge omstandigheden. 

De zomer van 2020 was consistent warm, met koele nachten wat bijgedragen heeft aan perfecte suikergehaltes en klassieke alcoholpercentages. Vooral in Puligny-Montrachet waren de temperaturen gematigd, wat bijdroeg aan de uitstekende condities voor de druiven. 

De oogst begon vroeg, rond 20 augustus in de Mâconnais en de Côte de Beaune.  Deze trend zette door in de Côte de Nuits, waar sommige telers begin september begonnen met oogsten. De vroege oogst was echter niet indicatief voor een abnormaal kort groeiseizoen; van bloei tot oogst duurde het in 2020 ongeveer de traditionele 100 dagen. De opbrengsten verrassend positief, wat de veerkracht van biodynamische wijngaardbeheer benadrukt.

Samengevat biedt de jaargang 2020 van Esprit Leflaive een opwindende combinatie van intensiteit, structuur en frisheid, voor zowel rode als witte wijnen die het unieke karakter van hun terroirs prachtig uitdrukken.  De vroege oogst, perfecte suikergehaltes en zorgvuldige vinificatieprocessen dragen bij aan de uitmuntendheid van deze jaargang. Een must-buy voor liefhebbers en verzamelaars.


Ontdek hier alle wijnen van Domaine Leflaive.

  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80