Esprit Leflaive, Pommard 1er Cru "Les Arvelets"

Pommard 1er Cru Les Arvelets: het is de enige 1er Cru Pinot Noir die Esprit Leflaive voortbrengt. De wijnstokken zijn gelegen op het 1er Cru perceel genaamd ‘Les Arvelets’, dat een zuidelijke expositie ten opzichte van de zon geniet. De bodem is er rijk aan kalkhoudende klei en ijzer. De oogst vindt altijd handmatig plaats, waarna de wijn gedurende 15 maanden wordt opgevoed op eikenhouten vaten (30% nieuw hout) en 3 maanden in RVS tanks. Dit leidt tot een wijn met een prachtige expressie van het fruit en een mooie, medium-volle body. Een typisch voorbeeld van een cuvée die de essentie van wijn laat zien. Mede dankzij de zachte en ronde tannines en lichte extractie is deze wijn elegant en niet te rustiek.

Lees meer

Niet voor export

Esprit Leflaive, Pommard 1er Cru "Les Arvelets"

196.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Esprit Leflaive: een samensmelting van traditie en innovatie

Esprit Leflaive: een samensmelting van traditie en innovatie

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Puligny Montrachet
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80