Bodega y Viñedos Bernabeleva, Navaherreros Blanco

De druiven zijn afkomstig van 30 tot 85 jaar oude stokken en worden met de hand geoogst. De wijn is ongeklaard en ongefilterd en heeft een rijkelijke neus. Aroma's van steenfruit en florale tonen worden aangevuld door tonen van noten en een subtiel vleugje hout. Ook in de smaak is dit een dynamische wijn, de intense krachtige smaak wordt gecomplementeerd door een zeer aangename frisheid. De macabeo rijpt 6 maanden sur lie in een foudre van 2500 liter. De albillo rijpt gedurende 6 tot 9 maanden in Frans eikenhouten vaten.

Lees meer

Bodega y Viñedos Bernabeleva, Navaherreros Blanco

14.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De geschiedenis van het domein Bernabeleva (het pad van de beer) voert ons terug naar het jaar 1923. Toen Dr. Vicente Álvares-Villamil een stuk land kocht in San Martín de Valdeiglesias, 75 kilometer ten westen van Madrid. Hij zag in het gebied de ideale omstandigheden om de Garnacha druif aan te planten en was ervan overtuigd hier uitstekende wijnen te kunnen produceren. De daarop volgende roerige jaren in Spanje maakten dat Álvares-Villamil zijn droom moest laten rusten. 

De familie hield het stuk land echter wel aan en bleef de wijngaarden onderhouden, met als doel hier ooit eerlijke en pure wijnen te produceren. Het waren 2 achterkleinkinderen die in 2006 het plan van hun overgrootvader hebben hervat. Juan Diez Bulnes en Santiago Matallana Bulnes riepen de hulp in van oenoloog en consultant Raúl Pérez en Marc Isart, de huidige wijnmaker op het domein. De druivenstokken waren op dat moment al 80 jaar oud. Inmiddels bezit het domein 35 hectare aan wijngaarden, voornamelijk aangeplant met Garnacha en Albillo. 

De wijngaarden, gevarieerd in ligging, hebben een arme granietbodem, met een relatief hoog zuurgehalte. De hoogste plots liggen ruim 830 meter boven zeeniveau. Bernabeleva werkt met groot respect voor de wijngaard, natuur en de biologische normen. Echter streven zij niet naar een certificering. Ze proberen de kenmerken van het terroir en de puurheid van de druiven zoveel mogelijk te laten spreken in de wijnen. De warme dagen en koele nachten geven de wijnen zowel een zwoele rijpheid als een aangename frisheid mee.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Albillo Real 60%, Macabeu 40%
Regio: Vinos de Madrid
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 12
Serveertemperatuur: 10˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Graniet en zand
Restsuikers: 1,4 gr/l
Zuurtegraad: 5,4 gr/l
Vinificatie: Albillo fermenteert en rijpt gedurende 9 maanden op Frans eiken (500-1.500 liter). Macabeo fermenteert en rijpt in ovalen foudres gedurende 10 maanden (2.500 liter). De wijn is ongeklaard en ongefilterd.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80