Can Axartell, Can Axartell Tinto

Florale tonen met rijp rood fruit, zoals framboos en pruim, komen je direct tegemoet. Hierna volgt een mooie kruidigheid met hints van laurier. Floraal, fruitig en levendig met fijne mediterrane invloeden en zachte tannines.

Lees meer

9
Can Axartell, Can Axartell Tinto

12.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Can Axartell is een prachtige Mallorcaanse bodega waar moderne en traditionele vinificatietradities naast elkaar bestaan en waar op volledig ecologische wijze gewerkt wordt. Hierdoor, in combinatie met de toegepaste Mètode Gravetat (een op zwaartekracht gebaseerd systeem van wijnproductie), komen de aroma's en El terruño optimaal tot uiting in hun sappige wijnen. In de wijngaarden van Can Axartell groeien zowel geïmporteerde druivenvariëteiten als een schat aan elegante, inheemse rassen zoals callet, manto negro, premsal blanc, giró ros, gorgolassa en malvasía de Banyalbufar. Deze staan aangeplant op een bodem van kalksteen met een hoog gehalte aan calcium. Ervaar Mallorca op zijn best met deze verfijnde wijnen!

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Type wijn: Rode Wijn
Land: Spanje
Regio: Mallorca
Substreek: Pollença
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma Prachtig wit. Lekkere rosé. Smakelijk rood. Blend van het internationaal overal optredende duo merlot en syrah in dit geval bijgestaan door plaatselijke talenten manto negro, callet en gorgollassa. Nooit van gehoord, van die laatste?
Wij ook niet. Maar weer eens even opgezocht in de onmisbare Wine Grapes van de Drie J's, Jancis robinson, Julia Harding en José Vouillamoz. Blijkt een recentelijk herontdekte 'high-quality' druif van het eiland te zijn waarvan pas (of weer) thans 4 hectare van staat aangeplant, louter op Mallorca. Tekent volgens de Drie voor 'mooi droog en elegant'.
Je zou zeggen: die moet het in de nabije toekomst maar eens in zijn eentje gaan doen. Maar nu mag ie eerst even gezellig proefdraaien in deze blend. Gaat het setje goed af. Kloek donker fruit. Bramen en blauwe pruim. Chocolabittertje. Kersenbonbon. Balsamico. Zwarte olijven. Lokale kruiderij. Uitgebalanceerde blend. Veel wijn voor dit geld. Karaktervol. Krijgt zodoende een ster.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80