Champagne Pol Roger, Rosé Vintage 2018 GB

De basis van de Pol Roger Rosé Millésimé wordt gevormd door de Brut Millésimé. Hieraan wordt 15% rode basiswijn (Pinot Noir) toegevoegd alvorens de wijn zijn tweede fermentatie en botteling ondergaat. De druiven zijn afkomstig uit Grand Cru wijngaarden in de Montagne de Reims. Deze Rosé Millésimé Champagne heeft negen jaar gerijpt alvorens hij op de markt is gebracht. De wijn heeft een fijne, aanhoudende bubbel en zalmroze kleur. Fris, licht rood fruit, wilde aardbei, een toon van brioche en kruidig randje vormen een complex pallet van aroma's. In de mond is het een frisse en elegante wijn. Een mooie balans in fruittonen van zowel vers exotisch als gedroogd fruit en florale tonen met een rijke structuur. Dit alles wordt afgesloten door een lange en krachtige doch frisse finale.

Lees meer

Niet voor export

95
Champagne Pol Roger, Rosé Vintage 2018 GB

96.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

95

Omschrijving

In 1849 wordt het Champagnehuis gesticht door Pol Roger, het eerste familielid van inmiddels vijf generaties die het bedrijf heeft gekend. Hun goede reputatie is onder andere terug te voeren naar twee waarden die centraal staan: uitblinken en onafhankelijkheid. Er wordt met passie gewerkt en men is loyaal aan de oorspronkelijke visie en strategie. Even strikt en secuur in de selectie met wie ze werken, als in de selectie van de druiven. 

De familieleden zijn van begin tot eind nauw betrokken bij het proces. Zij beslissen over de uiteindelijke blend die aan de oorsprong ligt van deze Champagne. Het huis is gevestigd in Épernay, in het hart van de streek. Bijzonder aan dit huis zijn de zeer diepe kelders van maar liefst 7 km lang. Er is dus genoeg ruimte om de vinificatie langzaam te laten verlopen en de wijn tussendoor lang te laten rusten. Ieder druivenras wordt apart gevinifieerd.  De remuage gebeurt, in tegenstelling tot alle andere Grandes Marques, nog volledig met de hand. De dosage daarentegen gebeurt met de nieuwste technieken voor een zeer secure werkwijze. 

De Champagnes van Pol Roger blinken uit in stijl en finesse en kennen allemaal een zeer fijne en aanhoudende mousse.De 90 hectare wijngaarden van Pol Roger strekken zich uit over 3 districten. Montagne de Reims is een heuvelachtig gebied tussen Reims en Épernay waar voornamelijk pinot noir staat aangeplant. De pinot noir die Pol Roger verwerkt wordt dan ook veelal hier verbouwd. De Vallée de la Marne bestaat uit de uitlopers van de Montagne de Reims en volgt de rivier de Marne. De pinot meunier die gebruikt wordt bij Pol Roger komt veelal van cru’s uit dit gebied. Ten zuiden en zuidwesten van Épernay ligt de Côte des Blancs. 

Deze bank van kalksteen en krijt vormt één geheel met Montagne de Reims en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit verschillende heuvelruggen. De wijngaarden op de helling hebben een oostelijke, zuidoostelijke en zuidelijke expositie. Op de hellingen met oostelijke expositie staat vrijwel uitsluitend chardonnay aangeplant. De Chardonnay gebruikt door Pol Roger komt veelal van cru’s uit dit gebied.

Details

Type wijn: Champagne - Mousserend
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 35%, Pinot Noir 65%
Regio: Reims/Champagne
Substreek: Epernay
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2015, 2018
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2021, 2023
Houdbaar t/m: 2035, 2038
Oogst: Handmatig

Scores

95
James Suckling If you like Burgundian pinot noir reds then you shoeld love this very winey an structured rosé champagne, with its zesty blood orange freshness. And, in spite of this it is very refreshing with a complex spicy finish. Good potential. Drink or hold. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80