Château de France Blanc

Een verbluffend glas witte Graves, opvallend door zijn subtiele schoonheid. Een wonderschoon aroma van witte bloemen vermengd met een ingetogen mineraliteit en frisheid. Verfijnd tot in detail. De Semillondruif geeft de wijn een vriendelijk karakter en met de Sauvignondruif (70%) vormt dit een geheel als het vierjaargetijdenconcert van Vivaldi; speels, opwindend en harmonieus. Zo hoort witte Bordeaux te zijn.

Lees meer

91
91
Château de France Blanc

29.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91
91

Omschrijving

Château de France dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd op de fundering van een oud landhuis met gewelfde kelders. Nadat diverse nobele families het kasteel hadden bewoond was het Jean-Henri Lacoste die het kasteel en wijngaarden zijn huidige omvang gaf. De wijnproductie in de Graves is de oudste van geheel Bordeaux en bestaat al 2000 jaar. 

Zoals vele grand cru’s in de Graves, bleef Château de France in de schaduw van de bekende grote Châteaux in Bordeaux. Dit duurde tot 1975 toen Bernard Thomass in het kasteel kocht zonder het gezien te hebben. Wat begon als een avontuur werd later een passie die Château de France de status van topwijn gaf die het nu heeft. Bernard’s eerste aanpak was de wijngaard die volledig herplant werd waarna de kelders werden aangepakt. De rode wijnen zijn bekend vanwege hun kracht en elegantie. 

De witte wijnen zijn voornaam, zacht, intens en kunnen een respectabele leeftijd krijgen. Culinair een uitdaging voor elke topchef. De appellatie Pessac-Léogan omvat 60 Châteaux waarvan er 15 de status cru classé hebben.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 80%, Sémillon 20%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pessac-Leognan
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2019
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

91
Vinous The 2019 Château de France Blanc has a well-defined nose, a little more primal than its peers, offering scents of grapefruit and Granny Smith apples; grass cuttings emerge with time. The taut palate is well balanced with a fresh, flinty entry, fine depth and a charming, lemongrass-tinged finish.
91
Decanter Wild grass, green apple and apricot on the nose. Lovely weight in the mouth, so balanced, with a taught core but layers of flavour. Zesty lemon, peach and apricot on the palate - it's round, smooth, almost creamy, but with a crystalline nature to the white and green fruit. Expressive and controlled. Really lovely.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80