Château Gazin

Château Gazin grenst aan Château Petrus. Daarmee is al eigenlijk al heel veel gezegd. Voornaam, zo mag je de smaak van deze intense wijn gerust noemen. Alle typische eigenschappen van 'Merlot driven' Pomerol vind je hierin terug. Leer, tabak, koffie en chocolade. Hier doorheen mooi donker fruit. Een wijn om in een hoekje in de kelder te leggen en het juiste moment af te wachten. De kwaliteit gaat nog elk jaar vooruit en Gazin behoort tot de top van Pomerol.

Lees meer

93+
96
94
Château Gazin

93.50

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93+
96
94

Omschrijving

Château Gazin ligt in de beroemde streek Pomerol. Het chateau, dat eigendom is van de familie De Bailliencourt dit Courcol, bezit ongeveer 26 hectare, bijna in zijn geheel beplant met wijnstokken. De wijn wordt altijd gemaakt van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc die met de hand geplukt worden en die een zeer strenge selectie ondergaan om de kwaliteit te garanderen. Château Gazin wordt vaak gezien als een van de beste chateaus in Pomerol en wordt gekenmerkt door complexiteit en elegantie. Het chateau presteert zeer constant en levert wijnen af met een goed bewaarpotentieel.

Bij Château Gazin werkt een toegewijd team van wijnmakers met passie en vakmanschap om wijnen van topkwaliteit te creëren. Ze koesteren traditionele technieken, zoals handmatige oogst en zorgvuldige selectie van druiven, gevolgd door een zorgvuldig vinificatieproces en rijping in eikenhouten vaten. Château Gazin is de plek waar traditie en innovatie samenkomen, en waar de ware essentie van Pomerol-wijnen ervaren kan worden. Ervaar de unieke schoonheid van Pomerol door deze prachtige wijnen.

Details

Drinkbaar vanaf: 2025
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2045
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Pomerol
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 4%, Cabernet Sauvignon 3%, Merlot 93%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig

Scores

93+
Robert Parker
96
James Suckling
94
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80