Château Grand-Puy Ducasse, 5ème Grand Cru Classé

Deze 5e grand cru heeft een periode van vergetelheid gekend. Sinds de overnamedoor de wijnhandelaar Mestrezat in Bordeaux produceert Grand Puy erg mooiewijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mooi donker fruit in de smaaken gematigde tannines waardoor de wijn binnen 5 jaar al goed op dronk is.

Lees meer

91
93
97
94
Château Grand-Puy Ducasse, 5ème Grand Cru Classé

43.45

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91
93
97
94

Omschrijving

Dit Château werd in het midden van de 17e eeuw gekocht als klein huis aan de oevers van de Gironde. Arnaud Ducasse kocht het van Jaques de Ségur, toenmalig eigenaar van Lafite. Ducasse had in die tijd nooit durven dromen dat het zou uitgroeien tot een groot landgoed in het zeer befaamde Pauilac. De bouw van het kasteel zoals het er nu staat vond plaats rond 1820, het landgoed bestond in die tijd uit 60 hectare waarvan twee derde beplant was met wijnstokken. In 1855 was het huis nog steeds in handen van de erfgenamen van Arnaud Ducasse en werd het huis onder de naam Artigues Arnaud ingedeeld in de ‘Cinquièmes Grand Cru Classé’. Later werd het gewijzigd in Château Grand-Puy Ducasse.

Midden vorige eeuw, van 1932 tot 1971, was het de Civil Society Grand-Puy Ducasse die de werkzaamheden op het Château tot zich namen. In 1971 waren het nieuwe partners die het huis een frisse wind gaven en zorgde voor herstructurering en uitbreiding van de wijngaard, maar ook renovatie van de kelder en het Château. In 2004 kocht Le Groupe Crédit Agricole het Château Grand-Puy Ducasse en staat het geheel onder leiding van technisch directeur Anne Le Naour en oenoloog Hubert de Bouärd.

De wijngaarden van Château Grand-Puy Ducasse liggen in Pauilac en bevinden zich ten midden tussen de zeer grote wijngaarden van Lafite-Rothschild en Mouton Rothschild. Ze hebben drie grote percelen die gezamenlijk 40 hectaren beslaan met een gevarieerde bodem bestaand uit zand, silt, klei en grind. Hiervan is ongeveer 62% aangeplant met cabernet sauvignon en 38% met merlot. Ze produceren prachtige wijnen met een aromatische complexiteit en enorme rijpingspotentie.

 

 

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 58%, Merlot 40%, Petit Verdot 2%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pauillac
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2028
Houdbaar t/m: 2040
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker
93
Vinous
97
James Suckling
94
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80