Château La Coste, Nooh by La Coste Rosé

100% wijn en 0% alcohol! Wijn als puur plezier! Uniek, een rosé met 0% alcohol met een licht zalmroze kleur en in een aantrekkelijke, prachtige fles. Nooh; van NO alcohol en OH, het scheikundige symbool voor alcohol. De bekende cuvée van La Coste, Rosé d'une Nuit is de basis van deze Nooh rosé en we vinden erin de neus dan ook de mix van grapefruit en aardbei in terug aangevuld met natuurlijke aroma's van citroen en jasmijn. Het suikergehalte in deze heerlijke rosé is erg laag, een zeer aangename bijkomstigheid! Vanaf de eerste slok smaakt het naar (veel) meer en is Nooh ook nog eens gemaakt op basis van biologisch gecertificeerde wijn.

Lees meer

Château La Coste, Nooh by La Coste Rosé

15.95

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château La Coste, prachtig gelegen in het hart van de Provence, omringd door amandel- en olijfbomen en beplant met 125 ha aan wijnstokken, welke met grote precisie en aandacht worden gecultiveerd. Het land waarop dit Château is gelegen is al eeuwen met landbouw en wijn maken verbonden.

Deze op biologische wijze gemaakte rosé is met totaal respect voor de grond en de omgeving gemaakt; het terroir mag spreken. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 à 30 jaar, het rendement ligt rond de 40 hl/ha. Château La Coste is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij bouwde dit wijnhuis uit tot wijnhuis-restaurant annex kunstcentrum. 

De Japanse architect Tadao Ando mocht er zijn creatieve geest op loslaten, wat leidde tot een modern gebouw met geometrische vormen. "Steeds weer nieuwe kunstenaars, zowel getalenteerd als gearriveerd - zoals beeldhouwer, fotograaf en landschapskunstenaar Andy Goldsworthy en alleskunner Tracey Emin -, ontwerpen installaties voor het landgoed."

Details

Type wijn: Alcoholvrij
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 5%, Cinsault 5%, Grenache Noir 75%, Syrah 15%
Regio: Provence
Smaak: Kruidig en Intens
Alcohol: 0
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80