Château Le Crock, Cru Bourgeois Exceptionnel Magnum

Robijnrood van kleur, zwarte bessen, pruim en een lichte hint van cederhout en vanille in de neus. Een stevige structuur en een mooie ronde afdronk. De wijn kent een groots bewaarpotentieel. De eigenaren van Château Le Crock zijn tevens eigenaar van het befaamde Château Léoville Poyferré in Saint-Julien. De wijnen van deze beide châteaux worden gemaakt door hetzelfde team van wijnmakers.

Lees meer

1,5 liter
91
Château Le Crock, Cru Bourgeois Exceptionnel Magnum

74.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
91

Omschrijving

Château Le Crock is sinds 1903 in handen van de familie Cuvelier. Zij begonnen in 1804 als négociants en gingen later over tot de aankoop van Châteaux, waarvan Le Crock het eerste was. Later kochten ze ook Château Léoville Poyferré en Château Moulin Riche. Het Château heeft 32 hectare aan wijngaard, bedoeld voor de Grand Vin en de tweede wijn. 

De wijnstokken zijn gemiddeld 41 jaar oud en staan aangeplant met een dichtheid van 8700 stokken per hectare. De wijngaarden bestaan voor 56% uit cabernet sauvignon, 33% merlot, 6% petit verdot en 5% cabernet franc. Ze liggen tussen Château Cos d'Estournel en Château Montrose, met uitzicht over de Gironde.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 5%, Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 37%, Petit Verdot 8%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Estèphe
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2012
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2016
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig

Scores

91
Vinous The 2012 Le Crock is quite soft and open in this vintage. Brambly notes in the bouquet lead to dark red and blue-fleshed stone fruit, smoke, cedar, herbs, earthiness and tobacco. Mid-weight, gracious and beautifully layered in the glass, the 2012 is an excellent choice for drinking over the next few years. This is a classic expression of Saint-Estèphe. The 2012 is 50% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 8% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80