Château Ollieux Romanis, Petit Fantet d'Hippolyte Rouge

Het moest er een keer van komen. Vin Nature van het familiedomein Ollieux Romanis. Liefkozend noemt wijnmaker Pierre zijn laatste creatie Petit Fantet wat zoiets betekent als klein kind. De natuur doet bij deze cuvée zijn werk, geen sulfiet en fabrieksgisten. Maceration Carbonique behandeling, gevolgd door vinificatie in betonnen cuves. Het resultaat is verbluffend. Prachtige rood/violet kleur. De smaak van aardbeien en kersen is zwoel vermengd met de geuren van de glooiende vlakten in dit prachtige wijngebied. De Fransen noemen dit liefkozend 'les Garrigues', het gras, de struiken, de bloemen, de natuur zoals die is in al haar schoonheid gebotteld in een fles. Compliment Ollieux Romanis, één van de weinige top Vin Nature wijnen in deze prijscategorie!

Lees meer

Château Ollieux Romanis, Petit Fantet d'Hippolyte Rouge

12.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Carignan 20%, Grenache Noir 40%, Syrah 40%
Regio: Languedoc
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Alcohol: 13,5, 14,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80