Clos Floridène Blanc

Groengeel van kleur, veel wit fruit in de neus zoals witte perzik, citroen en grapefruit. Intense wijn die stevig van structuur is en een beetje toast in de afdronk heeft. Na de vergisting op hout rijpt de wijn ook nog 8 maanden op hout, met regelmatige bâtonnage. Een krachtige en frisse wijn tegelijk, die ook een goed bewaarpotentieel heeft.

Lees meer

Clos Floridène Blanc

18.00

Deze wijn is beschikbaar rond maart 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het wijngoed bestaat uit een oppervlakte van 40 hectare in de appellatie Graves. De wijngaarden liggen met name op het kalksteenplateau van Pujols-sur-Ciron. Enkele wijnstokken staan op kiezelterrassen in Illats. Clos Floridène is opgericht door Denis en Florence Dubourdieu. De naam is een combinatie van hun beide namen. Terug, in 1982, bestond Clos Floridène uit slechts 2 hectare beplant met wijnstokken van sémillon en muscadelle, een oude hoeve en een braakliggend terrein. Deze laatste bleek zeer geschikt voor de cabernet sauvignon en werd dan ook direct beplant. Anno nu bestaat het wijnhuis uit 40 hectare en een volledig gerenoveerde hoeve in 2018.

Denis Dubourdieu heeft zijn sporen goed nagelaten in de Bordeaux en ver daarbuiten. De helaas veel te jong gestorven man was een zeer gerenommeerd wijnmaker. Hij vergaarde veel roem met sublieme witte Bordeaux wijnen, en als consultant van vele top chateaus wereldwijd. Denis was opgeleid als agronoom en hoogleraar oenologie aan de universiteit van Bordeaux. Sinds 1987 lag zijn focus op gisten, aroma’s en colloïden.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 38%, Sémillon 62%
Regio: Bordeaux
Substreek: Graves
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2023
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80