Clos Floridène Rouge

De wijngaarden in dit deel van de Graves hebben veel overeenkomsten met de aangrenzende gemeente Barsac, waar enkele van de mooiste zoete wijnen vandaan komen. In 1982 vond er een intensief herplantingsprogramma plaats. De wijn wordt vergist op eikenhouten fusten waarvan 1/3 nieuw is en verleidt door zijn zuiverheid en verrukkelijk fruit. Vanille, tabak en cederhout zijn fraai in balans met de smaak van zwarte en rode vruchtjes en markeert het bouquet van deze verfijnde en evenwichtige wijn die gemaakt wordt door de gerespecteerde familie Dubourdieu. Denis Dubourdieu vergaarde vooral veel roem met sublieme witte Bordeaux wijnen (oa Clos Floridène blanc), en als consultant van vele topchâteaux wereldwijd.

Lees meer

91
Clos Floridène Rouge

26.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91

Omschrijving

Het wijngoed bestaat uit een oppervlakte van 40 hectare in de appellatie Graves. De wijngaarden liggen met name op het kalksteenplateau van Pujols-sur-Ciron. Enkele wijnstokken staan op kiezelterrassen in Illats. Clos Floridène is opgericht door Denis en Florence Dubourdieu. De naam is een combinatie van hun beide namen. Terug, in 1982, bestond Clos Floridène uit slechts 2 hectare beplant met wijnstokken van sémillon en muscadelle, een oude hoeve en een braakliggend terrein. Deze laatste bleek zeer geschikt voor de cabernet sauvignon en werd dan ook direct beplant. Anno nu bestaat het wijnhuis uit 40 hectare en een volledig gerenoveerde hoeve in 2018.

Denis Dubourdieu heeft zijn sporen goed nagelaten in de Bordeaux en ver daarbuiten. De helaas veel te jong gestorven man was een zeer gerenommeerd wijnmaker. Hij vergaarde veel roem met sublieme witte Bordeaux wijnen, en als consultant van vele top chateaus wereldwijd. Denis was opgeleid als agronoom en hoogleraar oenologie aan de universiteit van Bordeaux. Sinds 1987 lag zijn focus op gisten, aroma’s en colloïden.

Details

Drinkbaar vanaf: 2017
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Graves
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2015
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 80%, Merlot 20%
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker The 2015 Clos Floridene offers up luscious redcurrant, wild strawberry and floral scents on the nose, almost Burgundy-like in terms of purity. The palate is well balanced with fine but firm tannin, a little pinched at the moment, but by the time of bottling it will have undone its top-shirt button. Plenty of energy here, a Graves with a nod to Volnay, bound to offer 8-10 years of pleasure.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80