Domaine de l'Aurage

Deze nieuwe loot aan de Mitjavile-stam is the talk of the town in Bordeaux. Een verleidelijke structuur met zwoel zwart fruit in de smaak. Zwarte kersen in de afdronk en opvallend zacht in de mond. Een geweldige wijn van die smaakmakende en eigenzinnige familie uit Saint-Émilion, Mitjavile. Côtes de Castillon is hot. Zie ook Clos Puy Arnaud. De 2023 bestaat uit 100% merlot.

Lees meer

90
Domaine de l'Aurage

36.00

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2026

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90

Omschrijving

In 2007 zag de zoon van François Mitjavile, Louis, zijn kans schoon toen Château Cadet te koop kwam en gaf het een nieuwe naam, Domaine de L'Aurage. De wijngaard van 22 hectare is beplant met hoofdzakelijk merlot en een beetje cabernet franc en ligt op een kalksteen en kleiplateau net buiten Saint-Émilion. De ondergrond van leem en klei zorgt ervoor dat druiven laat rijpen, wat ideaal is voor merlot. Louis Mitjavile vindt het belangrijk om de ziel van de locatie en de kenmerken van het oogstjaar in zijn wijn te vatten. Domaine de L'Aurage is de ster van Castillon-Côtes de Bordeaux.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Merlot 100%
Regio: Bordeaux
Substreek: Castillon Côtes de Bordeaux
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2023
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 12
Drinkbaar vanaf: 2027
Houdbaar t/m: 2034
Oogst: Handmatig

Scores

90
Vinous The 2023 Domaine de l'Aurage, 100% Merlot, is a powerful wine. There's good depth but also a bit of angularity and edginess in the tannin at the moment - hopefully, that will resolve with élevage. I noted a light vegetal note, but that could be related to the specific sample. This is a decidedly potent, imposing Castillon from Louis Mitjavile.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80