Domaine des Comtes Lafon, Meursault

Zo hoort Meursault te zijn! Dominique is niet voor niets de koning in dit bewierookte stukje Côte d'Or. Opvallend is de mineraliteit in deze fruitige wijn waarin licht gebrande amandelen en exotisch fruit de subtiele basis zijn van een geweldig mooie Meursault Villages. De wijn kent een mooie rondeur met een prachtige balans en een verfrissende afdronk. Wat voor velen in Meursault het beste is wat men kan maken, is deze prachtige wijn op Domaine des Comtes Lafon nog slechts het begin!

Lees meer

Niet voor export

90
94
Domaine des Comtes Lafon, Meursault

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

90
94

Omschrijving

Wanneer we het over Meursault hebben, dan kunnen we niet om Dominique Lafon heen. Domaine des Comtes Lafon behoort al jaren tot de absolute top in Meursault. In 1986 heeft Dominique Lafon het domein van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich niet volledig laten leiden door de ervaringen uit het verleden, maar heeft met een geheel open vizier de wijngaarden en de kelder nauwkeurig onder de loep genomen en bijgestuurd waar nodig. 

Bijkomend voordeel is het feit dat zijn kelders tot de diepste en tevens koelste van de hele Bourgogne behoren. Het Domaine werkt volledig biodynamisch. Naast zijn wijngaarden in Meursault, Volnay en Monthélie heeft Dominique Lafon sinds 1999 ook 14 hectare wijngaard in de Mâconnais in zijn bezit. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van karakter. 

Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, afkomstig van één van de beste terroirs in de Mâconnais en daarmee behorend tot de meest complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie.

Details

Bodemsoort: Kalksteen en mergel
Zuurtegraad: 6,1 gr/l, 6,1 gram
Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2035
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Meursault
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Restsuikers: 0,4 gr/l
Serveertemperatuur: 10˚
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Zachte persing in hydraulische persen. De most wordt middels thermoregulering gekoeld. Fermentatie en rijping in Frans eiken barriques tot 22 maanden.

Scores

90
Robert Parker
94
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80