Domaine des Comtes Lafon, Volnay-Santenots du Milieu 1er Cru
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Wanneer we het over Meursault hebben, dan kunnen we niet om Dominique Lafon heen. Domaine des Comtes Lafon behoort al jaren tot de absolute top in Meursault. In 1986 heeft Dominique Lafon het domein van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich niet volledig laten leiden door de ervaringen uit het verleden, maar heeft met een geheel open vizier de wijngaarden en de kelder nauwkeurig onder de loep genomen en bijgestuurd waar nodig. In 2019 en 2020 zijn Léa (dochter van Dominique) en Pierre (zoon van Bruno Lafon) in het bedrijf gestapt. Dominique houdt echter nog steeds een oogje in het zeil.
De kelders van Lafon behoren tot de diepste en tevens koelste van de hele Bourgogne. Het Domaine werkt volledig biodynamisch. Naast zijn wijngaarden in Meursault, Volnay en Monthélie heeft Dominique Lafon sinds 1999 ook 14 hectare wijngaard in de Mâconnais in zijn bezit. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van karakter.
Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, afkomstig van één van de beste terroirs in de Mâconnais en daarmee behorend tot de meest complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Frankrijk |
Druivensoort met percentage: | Pinot Noir 100% |
Regio: | Bourgogne |
Substreek: | Volnay |
Smaak: | Rood Fruit en Fluweel Zacht |
Jaargang: | 2013 |
Landbouw: | Biodynamisch |
Alcohol: | 13 |
Serveertemperatuur: | 16° |
Drinkbaar vanaf: | 2017 |
Houdbaar t/m: | 2033 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Klei, kalksteen en kiezel |
Restsuikers: | 0,8 gr/l |
Zuurtegraad: | 3,6 gr/l |
Vinificatie: | Temperatuur gecontroleerde maceratie gedurende 4 tot 6 dagen, daarna spontane vergisting in RVS tanks en een malolactische vergisting. Rijping van 20 mnd in eiken vaten, waarbij 1/3 nieuw. |