Domaine Huet, Le Haut-Lieu Demi-Sec

Iedere oogst bekijkt men bij Domaine Huet per perceel of zij een sec, demi-sec of moelleux maken. De 9 hectare aan wijngaard van het perceel Le Haut-Lieu heeft de rijkste bodem (kalksteen en klei) van de drie Cru's van Domaine Huet. Gele appel, lemon curd, vers citrusfruit, subtiele honingtonen en een vleugje kamille. Loepzuiver met een mooie rondeur.

Lees meer

95+
96
93
Domaine Huet, Le Haut-Lieu Demi-Sec

32.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
95+
96
93

Omschrijving

Domaine Huet is opgericht in 1928 door Victor Huet en is een iconisch domein in de Loire. Zijn zoon Gaston heeft nu dertig hectare chenin blanc in zijn bezit, verdeeld over drie percelen: Le Haut-Lieu, Le Mont en Le Clos du Bourg. Het landgoed was een van de voorlopers van de biodynamische wijnbouw in de Franse wijngaard. Deze methode, waarbij respect voor de bodem, de plant en het milieu bovenaan staat, zorgt ervoor dat de chenin blanc hier zijn ware karakter en authenticiteit laat zien.

Zo geven de soepelheid van de bruine klei van Le Haut-Lieu, de gebeitelde vuursteen van Le Mont en de ronding van de kalksteen van Le Clos du Bourg de wijnen van de chenin-druif een onvergelijkbare elegantie. Alle wijnen, van droog (sec), halfdroog (demi-sec) en zoet (moelleux) zijn van fantastische kwaliteit en geschikt om voor langere tijd te bewaren. Daarnaast beschikken de wijnen van Huet over een prachtige frisheid om het beetje restzoet perfect in evenwicht te houden.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chenin Blanc 100%
Regio: Loire
Substreek: Vouvray
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Serveertemperatuur: 11˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2035
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalksteen en klei
Restsuikers: 20 gr/l, 20 gr/l
Zuurtegraad: 5,3 gr/l
Vinificatie: De druiven worden niet ontsteelt, zachte persing van 3,5 tot 5 uur. Vergisting op eikenhouten vat van 225 en 600 liter en RVS tanks, enkel met druif eigen gisten. Geen malolactische omzetting, zo blijft de frisheid behouden. Lichte filtering.

Scores

95+
Robert Parker
96
Vinous
93
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80