Domaine Leflaive, Bienvenues Bâtard-Montrachet Grand Cru

Leflaive bezit 1,15 ha van deze iconische Grand Cru waarvan de oudste wijnstokken dateren uit 1958. De unieke smaak van deze wijn is onder meer te danken aan de kalkstenen band die door de wijngaarden loopt op een hoogte tussen 230 en 300 meter. Hierdoor wint de wijn aan mineraliteit en finesse. Het citruspalet is gecombineerd met een gracieuze rijkheid die zijn gelijkeniet kent. De kracht ervan is enorm maar blijft elegant en de smaken zijn rijk maar strak.Magnifique!

Lees meer

Niet voor export

95
95
Domaine Leflaive, Bienvenues Bâtard-Montrachet Grand Cru

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

95
95

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Puligny Montrachet
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig

Scores

95
Robert Parker
95
Vinous The 2020 Bienvenue-Bâtard-Montrachet Grand Cru is quite intense on the nose with flinty, slightly fumé scents complementing the green apple and pear notes, becoming more citric with aeration. The palate is beautifully balanced with gorgeous dried orange peel, chamomile and hints of white pepper, fanning out gloriously on the finish. Bon vin.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80