Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet Magnum

De druiven van 7 verschillende percelen gaan in de Puligny Montrachet Village. De belangrijkste zijnles Brelances en les Tremblots. De totale oppervlakte komt op 4.64 ha. De druivenstokken aan de kant van Chassagne geven dichtheid en kracht; diegene van de Meursault-kant mineraliteit en florale tonen. Dit samen maakt het tot een complexe wijn, wat ongewoon is voor een village. Er wordt slechts 15 tot 20% nieuw hout gebruikt. Dit leidt tot een elegante wijn met een lichte nootsmaak, een heerlijk frisse balans en intense fruittonen.

Lees meer

1,5 liter

Niet voor export

91
90
Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet Magnum

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Niet voor export

91
90

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Puligny Montrachet
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2031
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker
90
Vinous The 2020 Puligny-Montrachet Villages has a tight and focused bouquet with flint-infused malic fruit, very focused and pure. The palate is taut and fresh, quite malic on the entry with light white peach and spice notes towards the finish. Fine.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80