Domaine Paul Pillot, Chassagne-Montrachet 1er Cru "Clos Saint Jean" Rouge

Een prachtig glas vol aroma's van zoete bessen, kruidigheid en aardse tonen: deze Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint Jean van Domaine Paul Pillot. Het is een medium-bodied wijn met een vlezige fruitstructuur en fijne zuren. De tannines zijn zijdezacht en de afdronk minutenlang.

Lees meer

Niet voor export

92
Domaine Paul Pillot, Chassagne-Montrachet 1er Cru "Clos Saint Jean" Rouge

107.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

92

Omschrijving

“Domaine Paul Pillot, vandaag een van de mooiste adressen in de Côte de Beaune, wordt sinds 2004 geleid door de jonge en dynamische Thierry Pillot. Karaktervol, elegant van textuur en verrukkelijk scherp, dit zijn prachtige witte Bourgognes... lezers moeten niet aarzelen om alle flessen te kopen die ze kunnen vinden." 

 -William Kelley, the Wine advocate 

Domaine Paul Pillot werd in 1900 opgericht door Jean-Baptiste Pillot, vatenmaker van beroep, die besloot zich fulltime op zijn wijnstokken te concentreren. Zijn zonen, Alphonse en Henri, volgden hem op na het einde van de Eerste Wereldoorlog, waardoor het bezit van het Domaine aanzienlijk toenam en ze hun eigen wijnen begonnen te bottelen. Henri's zoon Paul nam vervolgens het Domaine over in 1968 en verwierf meer prestigieuze wijngaarden in Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin. 

Tegenwoordig bezit het domein 13 hectare wijnstokken (4,5 in rood) en wordt het gerund door Paul's zoon Thierry, die begon te werken in 1999, voordat hij het fulltime overnam in 2004. Thierry is de 4e generatie die de teugels van dit legendarische landgoed op zich neemt en is een van de helderste sterren van Bourgogne. Onder Thierry is de focus volledig op de wijngaarden gelegd, met een discreet gebruik van nieuw hout en een non-interventionistische benadering in de kelder. Het resultaat zijn wijnen met een buitengewone finesse en smaakzuiverheid die de beste terroirs van Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin perfect weerspiegelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2033
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker Bursting with aromas of sweet red berries, peonies, orange zest and spices, Pillot's 2021 Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean Rouge is medium to full-bodied, fleshy and seamless, with a layered, complete profile, melting tannins and a perfumed finish. This parcel is cultivated with a lot of manual work, including "tressage" instead of hedging, representing something of a passion project for Thierry.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80