Domaine Trapet Père & Fils, Chambertin Grand Cru

Volgens specialisten een van de 100 mooiste wijnen van de wereld: volle geur en rijke materie. Een concentratie van diep rood en zwart fruit als frambozen en bramen vermeng met specerijen, cacao en koffie. Chambertin is het bekendste perceel van Gevrey-Chambertin. Chambertin was de wijn aan het hof van de koningshuizen van weleer en ook vandaag de dag wordt met ontzag over dezeindrukwekkende wijn gesproken. Gelukkig heeft Domaine Trapet enkele flessen uit dit prachtige jaar voor ons achtergehouden.

Lees meer

94
94+
Domaine Trapet Père & Fils, Chambertin Grand Cru

1,087.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94
94+

Omschrijving

Domaine Trapet werd opgericht in 1870. Inmiddels telt dit familiebedrijf zes generaties wijnmakers en hebben ze ruim 18,5 hectare aan wijngaard in bezit. Deze wijngaarden bevinden zich allen in Gevrey-Chambertin en Marsannay, met uitzondering van de recentelijk toegevoegde 2,10 hectare in de Côte de Beaune. Domaine Trapet heeft in totaal vier hectare wijngaard op drie van de negen Grand Cru percelen in Gevrey-Chambertin: Chambertin, Chapelle-Chambertin en Latricières-Chambertin.

Vandaag de dag wordt het domein gerund door Jean-Louis Trapet, die op een bijna filosofische wijze spreekt over zijn wijnen. Hij was dan ook degene die eind jaren ’90 besloot te experimenteren met biodynamische wijnbouw. Sinds 1997 werkt het gehele domein biodynamisch, wat uiteindelijk resulteerde in het certificaat van Biodyvin en Demeter. Volgens Jean-Louis Trapet is dit enerzijds een antwoord op de huidige klimaatverandering, maar sluit het ook aan bij zijn filosofie om de druiven ‘te begeleiden, maar nooit te forceren’.

Trapet maakt een toegankelijke stijl wijn met een sprekend karakter. Complex en verfijnd met een bewonderenswaardig lange afdronk. De balans tussen het fruit, mineraliteit, frisse zuren en zachte tannines is iets wat niet snel meer vergeten wordt. Trapet slaagt erin het terroir te laten spreken, waarbij al zijn wijnen stuk voor stuk een eigen verhaal vertellen. Een waar genot!

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Gevrey Chambertin
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2008
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2037
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalksteen, klei en mergel
Vinificatie: 2/3 hele trossen fermentatie, 1/3 ontsteeld. Koude inweking van 5 a 7 dagen. De druiven worden voorzichtig gekneusd. Fermentatie in grote open tanks met natuurlijke gisten. De wijn rijpt 18 mnd in 40% nieuwe barrique.

Scores

94
Robert Parker
94+
Vinous

Laatst bekeken

1,5 liter
97
96
Domaine Trapet Père & Fils, Chambertin Grand Cru Magnum
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80