Esprit Leflaive, Corton-Charlemagne Grand Cru

Het is misschien wel één van de bekendste Grand Cru’s van de Bourgogne, zo niet ter wereld: Corton-Charlemagne. Ook op dit perceel staan druivenstokken die het fruit leveren voor deze cuvée van Esprit Leflaive. Klein in omvang: slechts 0.11 hectare, maar groots in weergave en potentie. Het perceel is gelegen op het beste deel van de Corton heuvel en geniet een zuidoostelijke expositie ten opzichte van de zon. De bodem bestaat er met name uit kalksteen, wat zorgt voor een goede drainage en diepe wortels. Deze wijn ondergaat een eenjarige opvoeding op eikenhouten vaten en wordt vervolgens nog 6 maanden in een RVS tank bewaard alvorens hij gebotteld wordt. Het is een zeer delicaat glas met een fijne expressie in de neus. Het geeft de wijn de statigheid die van een Charlemagne verwacht mag worden. Een rijke, complexe wijn die zijn weerga niet kent.

Lees meer

Niet voor export

Esprit Leflaive, Corton-Charlemagne Grand Cru

783.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2031
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80