Gratavinum, 2PiR

Diep paars met robijnrode tinten. Aromatische intensiteit en complexiteit met expliciete aanwezigheid van geconserveerd rood fruit en getoast hout. De aanzet is zacht, maar deze verandert met ongepolijste tannines, samen met een mooie concentratie en goede zuurgraad. Fruitige tonen met een mineraal karakter aan het einde van de mond. Lange en frisse afdronk. De wijn heeft 14 maanden in nieuw en tweedejaars vaten van zowel Frans als Hongaars eiken gerijpt.

Lees meer

Gratavinum, 2PiR

27.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

In de hoger gelegen gedeeltes van Priorat vinden we Gratavinum, het domein van de familie Cuisine waaronder ook de befaamde huizen Pares Balta (Peñedes) en Dominio Romano (Ribera del Duero) vallen. Gratavinum is in 2000 opgericht en dus nog een relatief jonge speler. 

Samen met wijnmaker Jordi Fernandez wordt hier sinds 2003 volgens de biodynamische leer gewerkt. Dat houdt in: geen pesticiden of meststoffen en geen kunstmatige irrigatie. Schapen bemesten hier de grond en bijen bestuiven de wijnstokken tijdens het bloeiseizoen. 

Ook het terroir speelt een zeer grote rol bij dit domein en wordt weerspiegeld in de wijnen. Priorat is een regio met beroemde llicorella-bodems: een soort leisteen bestaande uit verdikte kleisedimenten die de wijnen een mineraal karakter geven. Zelf noemt Fernandez de stijl van het huis neotraditioneel; herkenbaar Priorat door rijke, stevige en minerale wijnen, maar dan wel met de toepassing van moderne technieken. Naast fusten gebruikt men hier ook amfora’s en demi-johns voor de opvoeding van de wijnen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Regio: Catalunya
Substreek: Priorat
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2029
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80