l'Hospitalet de Gazin

De tweede wijn van het zeer hoog aangeschreven Château Gazin, buurman van Pétrus.Een zeer strenge selectie van de druiven heeft een vlezige wijn met een robuuste structuur opgelever d die 15 maanden fustlagering in 50% nieuw eiken vaten heeft ondergaan. De kleur is zwart/paars met een aroma van zwarte bessen en kersen vermengd met een licht geroosterde geur. Wat witte peper en e en vleug karamel. De smaak is fluwelig en heeft een krachtige afdronk. Een voorbeeldig gemaakte Pom erol waarin de merlot druif zich van zijn beste kant laat proeven, een charmeur met woeste trekjes in zijn jeugd. De wijn is gebaat bij enkele jaren rijping en zal net als zijn grote broer Gazin, za chter worden met de jaren.In originele kist à 6 flessen.

Lees meer

l'Hospitalet de Gazin

587.40

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De geschiedenis van dit adellijke bezit gaat terug tot de 12e eeuw toen de kruisvaarders van Sint Jan van Jeruzalem, Rhodos en Malta de wijngaarden ontwikkelden. Gazin is een 18e-eeuws dorp waar destijds het Hopital Pomeyrols werd gebouwd voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. 

In de 20e eeuw kwam het Château in bezit van de familie Soualle. Het is nu de vijfde generatie die aan het roer staat van dit voorname wijnkasteel met zijn grote reputatie. De totale oppervlakte bedraagt 26 ha met een dikke kleilaag en een ondergrond van kiezels op het bovenste plateau van Pomerol.

De wijngaarden grenzen direct aan die van Château Petrus. Gazin maakt sinds 1986 ook een tweede wijn, L’Hospitalet de Gazin, genoemd naar het toenmalige ziekenhuis voor de pelgrims. De alcoholische gisting vindt plaats op kleine betonnen tanks waarna een opvoeding plaatsvindt op eiken barriques, waarvan 50% nieuw, gedurende ca. 18 maanden.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 15%, Cabernet Sauvignon 5%, Merlot 80%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pomerol
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2014, 2017
Alcohol: 0
Drinkbaar vanaf: 2017, 2020
Houdbaar t/m: 2027, 2030
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80