Les Domaines Paul Mas, Les Tannes Cabernet Sauvignon

Wat een heerlijk sappig en fruitige wijn is dit! Intens paars van kleur. Rijpe geur van bramen en bosbessen. Zeer gedegen en solide gemaakt; een wijn met deze balans tussen fruit en finesse vind je niet snel in de Languedoc.

Lees meer

Les Domaines Paul Mas, Les Tannes Cabernet Sauvignon

7.90

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Les Domaines Paul Mas wordt gedreven door Jean Claude Mas. Hij bezit in totaal 100 Hectare wijngaard in de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden liggen vlak bij de zee. Ze zijn beplant met Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carignan en Cinsault voor de rode en rosé wijnen. Voor de witte wijnen heeft Paul o.a. Grenache Blanc, Chenin, Sauvignon Blanc en Chardonnay aangeplant. 

Iedere wijn heeft zijn eigen identiteit en brengt het beste uit het terroir. De filosofie van Jean Claude Mas is erop gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de wijngenieter vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur geur en smaak. 

Alle wijnen worden gemaakt door de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de beste witte wijnen; als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse wijn in een warm ofwel heet gebied. Jean-Claude Mas produceert heerlijke wijnen die altijd elegant en mooi in balans zijn en veel fruit hebben; sappig en goed gemaakt.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 100%
Regio: Zuid Frankrijk
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Machinaal
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80