Musella, Amarone della Valpolicella Riserva

Net als bij de Amarona della Valpolicella ondergaat de meest optimale en rijpe selectie van de geoogste druiven een proces van drogen (appassimento). Hierdoor verliezen de druiven 50% van van hun gewicht, wat resulteert een hogere concentratie aan suikers en aroma's. Echter rijpt deze wijn niet 8, maar minstens 12 maanden op fles, alvorens hij op de markt wordt gebracht. In de geur worden rijke kersenaroma's aangevuld met specerijen. De royale afdronk lijkt haast oneindig.

Lees meer

94
Musella, Amarone della Valpolicella Riserva

48.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
94

Omschrijving

Vlakbij de stad Verona in een prachtige, groene omgeving, omringd door de rivier de Fibbio (het gebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst!), vindt het domein Musella zijn basis in een 16e-eeuws landhuis. Hier gaan respect voor historie en traditie hand in hand met de modernste technieken. Al in de tweede helft van de 19e eeuw werd op het landgoed wijn gemaakt, maar het was Emilio Pasqua Di Biscelglie die in 1995 het landgoed overnam en met veel passie het huidige Musella heeft opgericht. Gesteund door zijn enthousiaste en gemotiveerde dochter Maddelena en neef Enrico. Maddelena, het huidige gezicht van het bedrijf, studeerde hedendaagse geschiedenis aan de Universiteit van Bologna, toen zij door haar vader werd gevraagd in te stappen in dit avontuur. 

Na het zien van het landgoed en de omgeving was zij direct verkocht. Met haar liefde en respect voor het land en de natuur was het Maddelena die haar sceptische vader ervan overtuigde om biologisch te gaan werken. Zij kreeg hiervoor een aantal hectare toegewezen om te experimenteren en haar theorieën in de praktijk te brengen. En met succes: sinds 2009 werkt het domein, tot ieders tevredenheid, biodynamisch. 5 jaar geleden werd dit bekroond met een officiële Demeter-certificering. Biodiversiteit staat voorop en de wijngaarden staan vol met bloemen, planten en bomen. De kwaliteit van de wijnen is sindsdien alleen maar gestegen. De drie wijngaarden van het domein strekken zich uit over drie heuvels in een gebied van bijna 500 hectare dat tevens bosrijke gebieden en natuurreservaten bevat.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Corvina 50%, Corvinone 35%, Oseleta 10%, Rondinella 5%
Regio: Veneto
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2017
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 16
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2031

Scores

94
Vinous The 2017 Amarone della Valpolicella Riserva is a seductress, with a vibrant blend of spiced black cherries and blood orange that gives way to sweet violet florals. It sweeps across the palate, juicy yet refined, with polished red and blue fruits motivated by fresh acidity. Tactile mineral tones emerge toward the close. Medium in length, this finishes remarkably fresh, leaving the palate thrusting for more as a bitter, sour berry twang slowly fades. The 2017 Riserva is dangerously drinkable.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80