Poderi e Cantine Oddero, Barolo Bussia Vigna Mondoca Riserva

Dit is Barolo met een hoofdletter B. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn komen van gemiddeld 35 jaar oude wijnstokken. Er worden jaarlijks slechts 3.500 flessen van deze cuvée gemaakt. De druiven worden uitsluitend handmatig geplukt, vervolgens ontsteeld, gekneusd en gefermenteerd gedurende 30 dagen. De wijn rijpt op grote eikenhouten vaten gedurende 36 maanden en vervolgens nog een aantal jaar op fles. Deze bijzondere Barolo laat aroma’s van klein fruit zien, met hints van balsamico, kruidigheid en rozenblaadjes. De tannines zijn mooi geïntegreerd en dragen bij aan de complexe en lange finale. Deze wijn komt licht gekoeld het best tot zijn recht.

Lees meer

Niet voor export

96
97
Poderi e Cantine Oddero, Barolo Bussia Vigna Mondoca Riserva

138.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

96
97

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Regio: Piemonte
Substreek: Barolo
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2017
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2043, 2044
Oogst: Handmatig

Scores

96
Vinous
97
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80