Proefpakket Brunelli

Maak kennis met de wijnen van Gianni Brunelli! Dit cultdomein uit Toscane heeft een grote reputatie door zijn levendige, expressieve en sappige wijnen. Veel Michelin-restaurants weten de wijnen van dit domein te vinden en prachtige scores zijn toegekend door menig wijncritici. Dit proefpakket is gevuld met vier prachtwijnen die op dit domein in Toscane worden gemaakt. U ontvangt: 1x Gianni Brunelli, Brunello di Montalcino 2018; een ontdekkingstocht in het glas met aroma's van rood fruit, aangevuld met aardse en florale tonen. | 2x Amor Costante Toscana 2015, vers kersenfruit, florale tonen en specerijen komen samen in deze soepele en sappige wijn. | 1x Brunello di Montalcino Riserva 2012; levendig robijnrood van kleur met een expressieve maar zeer verfijnde neus met aroma's van rode bessen, aardbei, pruimen en zwarte kers. Bij dit proefpakket ontvangt u een prachtig Murano-kelnermes cadeau.

Lees meer

Niet voor export

Proefpakket Brunelli

338.40

Aanbieding 356.20
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Als Gianni Brunelli in 1987 terugkeert naar Montalcino wordt een familiedroom werkelijkheid; hij koopt de wijngaard “Le Chiuse di Sotto” terug die ooit het eigendom was van zijn vader. De wijngaard is gelegen in het gelijknamige gedeelte in het noordoosten van Montalcino, Toscane. De 5 hectare grond zijn gedeeltelijk beplant met de sangiovesedruif, waaronder de goed geconserveerde stokken die in 1947 nog door Gianni’s vader werden aangeplant. 

De overige hectare zijn beplant met olijfgaarden. Halverwege de jaren 90 voegden Gianni en zijn vrouw Laura “Podernovone” aan hun domein toe. Dit stuk land, dat 4,5 hectare beslaat, is gelegen op de zuidoostelijke hellingen van Montalcino en verdeelt zich over 4 wijngaarden: Olmo, Oliva, Quircia en Gelso. Hier cultiveren zij voornamelijk sangiovese en een klein gedeelte merlot. De wijngaarden liggen op 350 meter hoogte en bieden een prachtig uitzicht op de vulkaan Monte Amiata. De wijngaarden worden met grote passie en precisie onderhouden. In 2015 rondde Laura de vernieuwing van de wijnkelder van Podernovone af. 

Technologie en traditie gaan hier op duurzame wijze hand in hand. In 2008 overleed Gianni Brunelli. Zijn vrouw Laura houdt, nauw samenwerkend met wijnmaker Paolo Vagaggini, het wijndomein draaiende en bestiert tevens het succesvolle restaurant Osteria de Logge dat zij samen begonnen in 1979 en uitgroeide tot een waar begrip in de omgeving.

Details

Type wijn: Kennismakingsdoos
Land: Italië
Regio: Toscane
Alcohol: 13
Houdbaar t/m: 0
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80