Proefpakket Domaine Haute Perche

Maak kennis met onze nieuwe aanwinst uit de Loire: Domaine Haute Perche. Dit domein bevindt zich in de Anjou, streek van Chenin Blanc en Cabernet Franc. Ook de kenmerkende, lichtzoete Rosé d'Anjou wordt gemaakt door dit domein, met de kenmerkende frisse en pure stijl. U ontvangt: 1x Cabernet d'Anjou | 1x Chardonnay | 1x Anjou Blanc | 1x Anjou Villages Brissac | 1x Anjou Blanc Clos des Constants | 1x Anjou Villages Clos de derrière l'Église. Daarnaast ontvangt u bij dit pakket een luxe kelnermes cadeau.

Lees meer

Proefpakket Domaine Haute Perche

80.00

Aanbieding 82.35
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Gelegen in het hart van de schilderachtige Aubance-vallei, op slechts 10 km van de stad Angers in de Loire, ligt Domaine Haute Perche, een uitgestrekt landgoed van 35 hectare. Hier wordt met zorg en toewijding biodynamische wijnbouw toegepast, hand in hand met de natuur. Opgericht in de jaren 1960 en in 2019 overgenomen door een gepassioneerde liefhebber van de Franse art de vivre en fijne wijn, belichaamt Domaine de Haute Perche perfect het karakter van Aubance. Het geheim achter de verleidelijke smaken van Domaine de Haute Perche? Het terroir. De zachte stroom van de rivier vermengt zich met de kracht van leisteen, waardoor een uniek en onderscheidend karakter aan de wijnen wordt gegeven. Hier domineert schist in alle mogelijke vormen en tinten, waardoor de druiven van de verschillende percelen hun eigen karakter krijgen. Van de elegante Chenin Blanc tot de krachtige Cabernets, elk glas vertelt het verhaal van de bodem waar de druiven vandaan komen.

De wijngaarden liggen deels in het district Saint-Melaine-sur-Aubance, waar het landgoed zich bevindt; deels in Huttières, met een prachtige heuvelrug met uitzicht op de Aubance-rivier; en deels in het naburige Soulaines-sur-Aubance. Deze drie gebieden omvatten drie unieke terroirs met verschillende klimatologische invloeden, bodems en hellingen. Van knisperend droog tot verrukkelijk zoet, elk glas vertelt een verhaal van passie en vakmanschap. De gepassioneerde wijnmakers Julien Dubois en Marie Lambert koesteren deze unieke terroirs en brengen hun rijke smaken tot leven in elke fles. 1 ding is zeker: bij de witte wijnen van Haute Perche pakt de Chenin Blanc-druif de hoofdrol. De rode wijnen, zoals Anjou Villages Brissac, en rosé, zoals Cabernet d’Anjou, vormen een feest voor de zintuigen, heerlijk voor zo maar ook perfect afgestemd op gastronomische gerechten. Door zorgvuldige selectie en vakmanschap laten ze de druiven hun volledige potentieel bereiken, met wijnen die zowel verrassen als bekoren. Of je nu geniet van een sprankelende Chenin Blanc of een stevige Cabernet-blend, bij Domaine Haute Perche proef je de essentie van de Aubance-vallei in elke slok. Laat je verleiden door de magie van het terroir en ontdek de unieke smaakervaringen die deze wijnen te bieden hebben.

Details

Type wijn: Kennismakingsdoos
Regio: Loire
Alcohol: 12,5
Houdbaar t/m: 0
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80