Providence Magnum

Een prachtige wijn met dik compact fruit en een subtiele intensiteit in smaak en geur. Hiermee zet u uw smaakpapillen aangenaam aan het werk. De afdronk is indrukwekkend; hier vindt u alle kenmerken van een grootse Pomerol terug. Een wijn voor bijzondere momenten met uw beste vrienden en familieleden.

Lees meer

1,5 liter
92
89
Providence Magnum

212.75

Niet langer beschikbaar

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
92
89

Omschrijving

Christian Moueix heeft Château Providence overgenomen en maakte de eerste jaargang onder zijn naam in 2005. Na het proeven van de eerste paar vintages kwam duidelijk de kwaliteit naar voren. Het is dan ook niet moeilijk te voorspellen dat dit met de komende jaren alleen maar mooier en beter gaat worden. 

Door de positie op het plateau van Pomerol, gelegen naast Château Lafleur en Hosanna, had Christian Moueix het potentieel van dit Château al langere tijd in het vizier. De wijngaard, waarin de aanplant voor 90% Merlot en voor 10% uit Cabernet Franc bestaat, behoorde hiervoor tot Château Tropchaud, een van Pomerols oudste en grootste wijngaarden. Vanwege de al decennia bestaande contacten met de familie Moueix, hebben wij het voorrecht gekregen deze buitengewone wijn exclusief op de Nederlandse markt te vertegenwoordigen. Met recht een kleine Petrus en een verrijking van uw wijnkelder.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 15%, Merlot 85%
Regio: Bordeaux
Substreek: Pomerol
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2012
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2016
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker Dense ruby/purple with fleshy black cherry and black currant fruit, some licorice and incense, this opulent, medium to full-bodied wine displays terrific purity, a subtle dosage of background oak, and earth. Maybe even a hint of truffle can be found in this complex, high-class Pomerol to drink over the next 20 years. This is a beauty and another great example of what heights Pomerol achieved in this vintage.
89
Decanter Pure and expressive. Ripe fruit, suave texture and fine tannins. Another JP Moueix hit this year.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80