Pur C - Clos de la Barthassade

Deze soepele wijn wordt gekarakteriseerd door rijke aroma's van aardbei, kers en een vleugje vlierbes en gedroogde kruiden, aangevuld met aardse tonen. Het resultaat is een unieke, sappige wijn met een aangename frisheid. De opvoeding geschiedt voor 90% in roestvrijstalen tanks en voor 10% op barrique.

Lees meer

Pur C - Clos de la Barthassade

23.65

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Na het behalen van een diploma in wijnbouw gingen Guillaume en Helene Baron aan het werk bij verschillende gerenommeerde wijndomeinen, zoals Sylvain Pataille, Domaine de la Pousse d’Or en Trévallon. In 2013 was het tijd voor een eigen domein en streken zij neer in Aniane, in het hart van Terrasses du Larzac, in de Languedoc. 

Een uitstekende appellatie én  aantrekkelijk voor jonge, startende wijnmakers. Een logische keuze vond het stel; met het brede scala aan terroir, de opvallende schoonheid van het gebied en de potentie om er kwaliteitswijnen te maken met veel expressie waarin frisheid en rijkdom samenkomen. In 2014 werd de productie van hun eerste millésime realiteit. De wijngaarden van het domein Clos de La Barthassade beslaan zo’n 11 hectare, gelegen in de gemeenten Montpeyroux, Jonquières en Saint-Saturnin en worden gecultiveerd volgens de biologische en deels volgens biodynamische principes. 

Er wordt zoveel mogelijk manueel gewerkt om de plant en bodem zo min mogelijk aan te tasten. Het terroir spreekt in de wijnen, die expressief en vol puur fruit zijn, maar daarnaast ook een bijzondere elegantie en balans kennen. Een prachtdomein met een geweldige potentie.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Druivensoort met percentage: Cinsault 100%
Regio: Languedoc
Substreek: IGP Pays d'Hérault
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021, 2022
Alcohol: 0, 13,5
Drinkbaar vanaf: 2022, 2023
Houdbaar t/m: 2025, 2026
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80