Château La Mission Haut-Brion

Château La Mission Haut-Brion is een vooraanstaand wijnhuis dat gelegen is in de Pessac-Léognan regio van Bordeaux, Frankrijk. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw en staat bekend om zijn buitengewone kwaliteitswijnen.
Het landgoed van Château La Mission Haut-Brion beslaat ongeveer 30 hectare en is beplant met verschillende druivensoorten, waaronder de nobele variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en de druiven worden met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen.

De wijnproductie bij Château La Mission Haut-Brion is gericht op het creëren van elegante en complexe wijnen die de expressie van het terroir weerspiegelen. De wijnen staan bekend om hun diepe kleur, rijke aroma's en een evenwichtige structuur. Ze hebben een uitstekend rijpingspotentieel en kunnen na verloop van tijd nog meer complexiteit ontwikkelen.

Château La Mission Haut-Brion heeft door de jaren heen talloze onderscheidingen ontvangen en wordt beschouwd als een van de topwijnproducenten ter wereld. Hun wijnen worden geroemd om hun consistentie en worden vaak geassocieerd met elegantie en verfijning. 

Wijnen

95
98
99
97
Château La Mission Haut-Brion Rouge
Château La Mission Haut-Brion Rouge

Pessac-Leognan - 2022

375.00
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80