Château Lagrange Saint-Julien

Gelegen in het hart van de appellatie Saint-Julien vinden we het prestigieuze Château Lagrange, 3ème Grand Cru Classé van 1855. De wijngaarden van dit Château strekken zich uit over de linkeroever van de Gironde middenin de Médoc, tussen Margaux en Pauillac. Ze zijn gelegen op twee heuveltoppen rond het Château, waarvan een van de twee het hoogste punt van Saint-Julien is. De bodem is er kalkrijk en bestaat voornamelijk uit grind, waar de Bordeauxstreek onder andere bekend om staat.  

Er staan drie verschillende druivenrassen aangeplant: Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De jonge wijnen zijn frivool en krachtig, naarmate ze ouderen laten ze steeds meer finesse zien. Met name zwart fruit als zwarte kers en zwarte bes komen terug in de wijnen van Lagrange, evenals aroma's van cederhout, drop en tabak, waar de grote wijnen van Saint-Julien zoals Beychevelle vaak om geprezen worden. 

Sinds iets meer dan 20 jaar zet Lagrange grote stappen in milieuvriendelijk werken voor toekomstige generaties. Dit zien we niet alleen terug in de wijngaard zelf, maar ook in de wijnen waarbij alle aandacht uitgaat naar de kleinste details om het terroir op de beste manier tot uiting te laten komen. Sinds 1983 maakt Château Lagrange ook een tweede wijn, Les Fiefs de Lagrange, van de jongere stokken van het Château.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80