Bernardus, Coteaux d'Aix-en-Provence Rosé

Laat je onderdompelen in zuiver en delicaat vers zomerfruit. Een knisperend, fris en vol glas gekenmerkt door mineraliteit en elegantie. Hints van rood fruit, witte perzik, grapefruitschil, florale tonen en een vleugje kruiden in de lange afdronk. Een rosé van superieure kwaliteit om de liefdevolle zomerherinneringen te versterken. De wijn is een geheime blend van grenache, syrah, cinsault, cabernet sauvignon en rolle.

Lees meer

Bernardus, Coteaux d'Aix-en-Provence Rosé

21.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Met de vele reizen die hij heeft gemaakt en met een onberispelijke smaak, had de oprichter van Bernardus, wijlen Ben Pon, ervoor kunnen kiezen om overal ter wereld zijn Bernardus Winery te vestigen. Hij koos voor Carmel Valley, Californië. Met de prachtige golfresorts op Pebble Beach en legendarische autoshows tijdens de Monterey Car Week, is dit een plek die bruist. De omgeving is fenomenaal mooi en perfect voor wijnbouw. Bernardus bezit inmiddels zeven wijngaarden. 

Ruim 210 hectare aan wijngaarden ligt in de Cachagua streek, Upper Carmel Valley. Van de druiven uit deze streek wordt onder andere een Bordeaux-blend gemaakt genaamd Marinus (vernoemd naar zijn middelste naam). Door de hogere ligging en doordat het omringd is door de Santa Lucia gebergte, heeft Cachagua een uniek en gunstig microklimaat. De wijnranken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een Superbowl zoals men dat in Amerika noemt. De bergen beschermen de wijnstokken tegen de invloeden vanuit zee. Overdag vangt de superbowl de warmte van de zon en in de nacht is het beschermd tegen de mist en zijn de nachten optimaal koel. De ideale omstandigheden voor de groei van het fruit. 

De Featherbow wijngaard is een uitbreiding van de Marinus-wijngaard. Deze wijngaard ligt een paar kilometer verderop naast de wijnmakerij. De Griva wijngaardis halverwege de jaren negentig aangeplant door Michael Griva. Daar komt de beroemde sauvignon blanc ‘’musque’’- kloon van Bernardus vandaan. Verder werd Ingrid’s wijngaard aangeplant in 1999, tegelijktijdig met de bouw van de Bernardus Lodge. Deze wijngaard vormde een prachtige entree naar de lodge. De bodem van Ingrid’s wijngaardbestaat geheel uit gemalen graniet, vermengd met organisch materiaal. De Sierra Mar wijngaard ligt aan de zuidkant van de Santa Lucia Highlands. Onder andere de chardonnay komt uit deze prachtige wijngaard. De Soberanes-wijngaard is een vrij jonge wijngaard, maar heeft inmiddels een enorme reputatie doordat de wijnen van hoge kwaliteit zijn. 

Na meer dan een kwarteeuw heeft Bernardus een krachtig portfolio met single vineyard premium wijnen, waaronder de Estate Bordeaux Blend “Marinus”, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc.  In 2022 werd er mooie rosé aan het portfolio van Bernardus toegevoegd. Deze rosé betreft een joint-venture tussen Château La Coste en Bernardus. De druiven voor deze rosé worden geoogst en de wijn wordt geproduceerd in de beroemde Provence streek.

Na het overlijden van Ben Pon in september 2019, is het domein nu volledig in handen van Robert van der Wallen. Hij weet de visie van Ben Pon als geen ander te vertalen en produceert met dezelfde passie de wijnen. Robert creëerde ook Bernardus Golf, een onderneming waarbij innovatie en kwaliteit voorop staan. Met zijn liefde voor beeldende kunst, golf en wijn zal hij de heritage van Bernardus tot ver in de toekomst voortzetten.

Details

Type wijn: Rosé
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Regio: Provence
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2023
Landbouw: Duurzaam, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80