Bodegas y Viñedos Valderiz, Valderiz Juegabolos

De druiven zijn afkomstig van druivenstokken die in 1988 zijn aangeplant door Tomas Esteban op het het perceel Juegabolos. De 1,5 meter dikke toplaag van dit perceel bestaat uit kiezels, waaronder zich een kleibodem bevindt. Een ideale combinatie voor de rijping en ontwikkeling van de druiven. Een wijn met body en expressiviteit; de smaak van rijpe kersen wordt bijgestaan door aangename houttonen, mineraliteit en een kruidig randje, ondersteund door mooi geïntegreerde tannines. Een krachtig, maar uitermate gebalanceerd geheel. De wijn krijgt ruim 2 jaar houtrijping, grotendeels op Frans eikenhout.

Lees meer

Bodegas y Viñedos Valderiz, Valderiz Juegabolos

37.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De familie Esteban behoort tot de oudste wijnmakersfamilies in Roa, in de alom bekende wijnstreek Ribera del Duero in het hart van Noord-Spanje. In 1997 richtte Tomás Esteban het domein Bodegas y Viñedos Valderiz op. Hij cultiveerde de goed onderhouden 10 hectare aan wijngaarden die nog door zijn vader waren aangeplant en heeft daar door de jaren heen nog zo’n 60 hectare wijngaard aan toegevoegd. Deze liggen verspreid over meer dan 35 verschillende plots met een grote variatie aan bodemtypes, waarop de wijnstokken op de traditionele, lage ‘goblet’ wijze staan aanplant. 

Op 95% van hun wijngaarden cultiveren ze de blauwe druif Tempranillo (tinta del país). Het familiebedrijf behoort tot de pioniers van de biologische wijnbouw in Ribera del Duero. Stapsgewijs introduceren ze momenteel ook een biodynamische werkwijze. Dit betekent zeker niet dat zij het gebruik van moderne technologieën schuwen, maar het domein heeft centraal staan dat de technieken de karakteristieken van de druif zo min mogelijk beïnvloeden. Hun wijnen zijn hiermee een ware weerspiegeling van het terroir van Ribera del Duero. Dit komt mede door de samenwerking met de befaamde wijnmaker Isaac Fernández Montaña: zijn bekende verfijnde stijl is duidelijk terug te proeven in de wijnen van Valderiz. Isaac Fernández Montaña is 20 jaar lang wijnmaker geweest van het befaamde Mauro en heeft zijn strepen eerst verdiend bij het bekende Vega Sicillia.

De wijnen zijn tot perfectie uitgewerkt. Niet voor niet is Valderiz in 2019 door Wine Spectator uitgeroepen tot 's werelds beste wijn onder de $50. Proef het zelf!

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Tempranillo 100%
Regio: Ribera del Duero
Substreek: Roa
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 15
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2029
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalkhoudende klei
Restsuikers: 2,0 gr/l
Zuurtegraad: 5,2 gr/l
Vinificatie: Vergisting in RVS tanks en gebruik gemaakt van natuurlijke gisten. De wijn rijpt 27 maanden in barriques. 80% Frans en 20% Amerikaans.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80