Château Bélair-Monange, 1er Grand Cru Classé B

Een magnifieke wijn, diep paars van kleur. De smaak is extreem geconcentreerd met een kalkachtige toon vermengd met zwart fruit als bramen en cassis. De afdronk is indrukwekkend. Een groots resultaat van de familie Moueix die een wijn hebben gemaakt van de samenvoeging van Magdelaine en de wijngaarden van Bélair-Monange. Het bewaarpotentieel is heel groot. Superlatieven van Parker en James Suckling die respectievelijk 96 en 95 punten toekennen aan deze grand seigneur uit Saint-Emilion. Status: een 1e Grand Cru Classé B. Een must have voor de de liefhebber met een goede wijnkelder.

Lees meer

95
98
Château Bélair-Monange, 1er Grand Cru Classé B

175.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
95
98

Omschrijving

Ontdek Château Bélair-Monange, een juweel in de kroon van Saint-Émilion. Dit prestigieuze wijndomein, dat zijn oorsprong vindt in de 17e eeuw, is bekend om zijn exceptionele ligging aan de top van het kalksteenplateau met uitzicht op de Dordogne vallei. Sinds 2008 in handen van de familie Moueix, die het domein hernoemde ter ere van Anne-Adèle Monange, belichaamt Château Bélair-Monange een perfecte symbiose van traditie en vooruitstrevende wijnbouw. Met uitbreidingen vanuit het aangrenzende Château Magdelaine en een grondige renovatie van zowel wijngaard als faciliteiten, blijft Château Bélair-Monange toonaangevend in het produceren van topwijnen. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Merlot (80%) en Cabernet Franc (20%), wat resulteert in wijnen van diepe complexiteit en elegante structuur. Laat u meeslepen door de tijdloze charme van dit vooraanstaande wijnhuis, waar geschiedenis en innovatie hand in hand gaan. De familie Moueix tilt Château Bélair-Monange met zekerheid naar de top van Saint-Émilion. Hun eerdere triomfen met gerenommeerde domeinen zoals Lafleur-Petrus en Hosanna in Pomerol garanderen hun succes.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 2%, Merlot 98%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Émilion
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2040
Oogst: Handmatig

Scores

95
Robert Parker The 2020 Belair Monange has also turned out nicely in bottle, wafting from the glass with aromas of rich cherries, plums, sweet spices, rose petals and creamy new oak. Full-bodied, rich and layered, it remains fresh despite its ripe, sun-kissed profile, and its generous payload of tannin helps to integrate its rather lofty level of alcohol. This is a success in its demonstrative, modern style.
98
Vinous The 2020 Bélair-Monange is tremendous. What a wine. It is easily the best effort since the Mouiex family bought the property. Rich, ample and dramatic, Bélair-Monange saturates the palate with waves of inky dark red fruit. Sweet floral, espresso and spice notes appear later, adding shades of nuance. Clean mineral notes extend the finish effortlessly. A wine of exotic beauty and allure, Bélair-Monange is a real stunner in 2020.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80