Château du Tertre, 5ème Grand Cru Classé

De kleur is biljant diep rood/paars. Rode en zwarte bessen, chocolade, een houtskool tintje en devan natte bosgrond in de herfst, zijn de kenmerken van deze uitmuntende 5e cru. Du Tertre is nu alsgrote broer Giscours elegant en levendig. De afdronk is spannend en lang met de juiste diepte omheel lang van na te genieten.

Lees meer

93
91
Château du Tertre, 5ème Grand Cru Classé

42.95

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2025

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93
91

Omschrijving

Het kasteel dateert uit de 18e eeuw maar de oorsprong van het landgoed is veel ouder en gaat terug tot 1143 en behoorde toe aan de adellijke familie D’Arsac. Du Tertre wisselde in de eeuwen die volgden diverse malen van eigenaar. Zo kwam het in handen van de rijke familie Ségur die vele kastelen in de Médoc bezaten waaronder Phelan-Ségur en Calon-Ségur. 

In de vroege 20e eeuw trad het verval op door onder meer de depressie, de oorlog en de effecten van de desastreuze druifluis die vele wijngaarden vernietigden. In 1961 kocht de familie Gasqueton het kasteel en investeerde fors. Helaas resulteerde dat niet in een topwijn. Pas nadat Eric Albada Jelgersma het landgoed in 1997 aankocht en Alexander van Beek als zijn manager aanstelde nam de kwaliteit een vlucht. 

Nu is Du Tertre een wijn van topniveau en 5e Grand Cru Classé meer dan waardig. Het Château ligt op een indrukwekkende heuvel (in het Frans 'Tertre' genaamd) die totaal door wijnstokken wordt omringd. Sinds maart 2021 is het domein overgenomen door de familie Helfrich, die de lange historie van het château met de door de jaren heen verworven klasse zal voortzetten.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 23%, Cabernet Sauvignon 57%, Merlot 15%, Petit Verdot 5%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2022
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2039
Oogst: Handmatig

Scores

93
Robert Parker
91
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80