Château Mouton Rothschild, 1er Grand Cru Classé

Deze iconische wijn staat erom bekend dat elk jaar een andere kunstenaar het etiket ontwerpt. Het etiket van deze 2021 is ontworpen door de Japanse kunstenares Chiharu Shiota en verbeeldt de kwetsbare balans tussen de natuur en de mensheid. Shiota raakte geïnspireerd door het respect van Château met de natuur. Mouton Rothschild is altijd een klassiek voorbeeld van Cabernet Sauvignon en Pauillac met onmiskenbare hints van sigarendoosje, specerijen en cassis.

Lees meer

95+
95
96+
96
Château Mouton Rothschild, 1er Grand Cru Classé

650.00

Deze wijn is beschikbaar rond juni 2024

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
95+
95
96+
96

Omschrijving

Het is één van de bekendste wijnhuizen van Bordeaux, zo niet ter wereld: Château Mouton-Rothschild. Het huis kent een rijke geschiedenis die zijn oorsprong vindt in 1853 als Baron Nathaniel de Rothschild Château Brane-Mouton koopt. Vanaf dat moment draagt het Château in het hart van de Médoc de naam ‘Château Mouton Rothschild’.

Van generatie op generatie wordt het Château doorgegeven. Het is uiteindelijk Baron Philippe de Rothschild die in 1924 besluit af te stappen van het verkopen van de wijnvaten aan zogeheten ‘négociants’. Vanaf dat moment wordt de wijn op het domein gebotteld. In 1973 wordt Château Mouton-Rothschild na een lange strijd en bij hoge uitzondering alsnog opgenomen als Premier Cru Classé in de classificatie van 1855. En terecht, als je het ons vraagt.

Vandaag de dag staat Mouton-Rothschild – naast hun naam en hoge kwaliteitswijn – bekend om de opvallende etiketten die elk jaar in samenwerking met een andere bekende artiest of kunstenaar ontworpen worden. Dit fenomeen vindt zijn oorsprong in 1945, waarbij het einde van de tweede wereldoorlog werd gevierd met een speciaal etiket. Ontworpen door artiest Philippe Julian, prijkte op dit eerste speciaal ontworpen etiket in 1945 groot de letter V, die symbool stond voor ‘Victoire’ (overwinning).

Het domein is sinds 2014 in handen van de derde generatie Rothschilds. Naast de grote Cuvée ‘Château Mouton Rothschild’ maakt het huis ook een tweede wijn ‘Le petit Mouton de Mouton Rothschild’ en een witte wijn: ‘Aile d’Argent’. De wijnen staan bekend als zeer rijk en vol, met een intense fruitigheid, rijpe tannines en aroma’s als koffie, cacao en tabak door het gebruik van 100% nieuwe eikenhouten vaten. Stuk voor stuk zeldzame parels!

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 1%, Cabernet Sauvignon 89%, Merlot 10%
Regio: Bordeaux
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,1
Drinkbaar vanaf: 2026
Houdbaar t/m: 2041
Oogst: Handmatig

Scores

95+
Robert Parker
95
Vinous
96+
James Suckling
96
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80