Château Paul Blanc Rouge

Een zachte romige wijn met veel finesse en elegantie. Gemaakt van 90% Syrah en 10% Mourvèdre. In de smaak is cassis duidelijk herkenbaar gecombineerd met het aroma van zwarte olijven. Na een fermentatie op roestvrij staal wordt de wijn gelagerd op barriques gedurende een jaar. In het blad Rhône report wordt gesproken van een 'knock-out Costières with an outstanding focus on length on the finish'. 90 punten. laat u verleiden door de zinderend mooi gemaakte wijnen van Nathalie.

Lees meer

Château Paul Blanc Rouge

63.60

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Paul Blanc is gelegen tussen Nîmes en Arles, de stad van Vincent van Gogh, in Bellegarde. Sinds 1986 is het prachtig gerestaureerde Château eigendom van Paul Antoine Blanc die zich hier vestigde na de verkoop van zijn succesvolle restaurant Le Pied du Cochon in Parijs. Dochter Nathalie heeft de leiding overgenomen in 1998 nadat ze haar studie oenologie in Montpellier en de universiteit van Davis had afgerond. 

De beste cuvées van het Domaine worden gereserveerd voor de wijnen met het etiket Paul Blanc. Het Domaine bevat 75 hectare wijngaard beplant met stokken die variëren van 30 tot 60 jaar oud. Het is vooral aan de passie van Nathalie te danken, die het proces van plant tot eindresultaat in de fles nauwlettend volgt, dat deze prachtige Costières de Nîmes tot de parels van de appellatie behoort. Het was niemand minder dan Robert Parker die schreef dat dit uitstekende Domaine niet gemist mag worden gezien de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. "This is one of my favorite Costières de Nîmes" (91 punten).

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Druivensoort met percentage: Mourvèdre 10%, Syrah 90%
Regio: Zuid Frankrijk
Substreek: Costières de Nîmes
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2020
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2028
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80