Caiarossa Pergolaia & Caiarossa

Deze luxe geschenkkist bestaat uit 2 flessen Caiarossa Pergolaia en 1 fles Caiarossa.Caiarossa Pergolaia is een prachtige volle en kruidige wijn, waarbij het fruit van cranberry en bessen duidelijk naar voren komt. Caiarossa is het kroonstuk van dit wijnhuis. Een zeer rijke en rijpe wijn, met tonen van zwarte kersen, bramen, kruiden, koffietonen, een hint van sigaren en zoethout, afgrond met een minerale toets.

Lees meer

Caiarossa Pergolaia & Caiarossa

131.30

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het wijngoed van Caiarossa bevindt zich in een natuurlijke bergkom, omringd door bebossing. De heuvels die het landgoed aan drie zijde omsluiten en de open blik op zee, brengen de wijnstokken unieke omstandigheden waarop zij magnifiek gedijen. Het Toscaanse Riparbella behoort tot de Alta-Maremma, wat zich uitstrekt tot het zuidelijker gelegen Corneto. De bodem wordt er gedomineerd door licht vulkanisch tufsteen, klei, kalksteen en ijzer. De hoogste wijngaard ligt op 350 meter boven zeeniveau. 

Wijnhuis Caiarossa ontstond in 1998, waarbij vanaf het begin vanuit biodynamische principes gewerkt wordt. Wat begon met 16 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot 31 hectare wijngaard waarop we verschillende druivenrassen terugvinden. De wijnen van Caiarossa gaan de wereld over als ‘Super Tuscans’. 

Er zijn in totaal 59 verschillende percelen, die allemaal apart van elkaar verwerkt worden in de wijnkelder. Op deze manier streeft dit wijnhuis naar de optimale weergave van elke cuvée. Sinds 2004 is Caiarossa in handen van Eric Albada Jelgersma. Zijn ervaringen bij Château Giscours en Château du Tertre, hebben hem geholpen Caiarossa naar een fenomenaal niveau van uitzonderlijk hoge kwaliteitswijnen te tillen. Caiarossa kan zich dan ook makkelijk meten met grote Bordeaux huizen.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Italië
Regio: Sicilië, Toscane
Substreek: Marsala
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 0
Houdbaar t/m: 0
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80