Crozes-Hermitage, Vieilles Vignes

100% Syrah van 60 jaar oude wijnstokken. Met een medium tot volle body is dit een glas vol rijp fruit. Dit is duidelijk terug te proeven door zijn concentratie en volume. Heerlijk kruidig met hints van peper en groene kruiden, olijvenbitter en mooie animale tonen.Tegelijkertijd vol fruitig en een spoor van vanille. Puur, authentiek, rijk en geconcentreerd waarbij elke slok leidt tot een volgende.

Lees meer

Crozes-Hermitage, Vieilles Vignes

38.15

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Syrah 100%
Regio: Rhône
Substreek: Crozes-Hermitage
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2017
Alcohol: 0, 13,5
Drinkbaar vanaf: 2019
Houdbaar t/m: 2031
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80