Tardieu-Laurent, Condrieu

Deze Condrieu van Tardieu-Laurent laat zien hoe mooi de viognier-druif presteert in de prestigieuze regio Condrieu in de Rhône-vallei. Condrieu-wijnen behoren dan ook tot de mooiste witte wijnen ter wereld. Deze wijn is gemaakt van viognier-druiven van 40 jaar oude wijnstokken. De neus trakteert op verleidelijke aroma's zoals rijpe perzik, abrikoos en een vleugje exotische specerijen en honing. De smaak is rijk en intens, met een weelderige textuur die prachtig in balans is met een verfrissende mineraliteit. De lange afdronk vertoont echo's van de weelderige fruittonen en subtiele kruidige nuances. Perfect om nu van te genieten, maar ook met het potentieel om zich de komende jaren verder te ontwikkelen in de fles.

Lees meer

95
Tardieu-Laurent, Condrieu

61.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
95

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Een luxe Kerstdiner: harmonie van Smaken gecombineerd met wijnen van De Bruijn in Wijnen

Een luxe Kerstdiner: harmonie van Smaken gecombineerd met wijnen van De Bruijn in Wijnen

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Viognier 100%
Regio: Rhône
Substreek: Condrieu
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2022
Alcohol: 14
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2028
Houtopvoeding: 10 maanden op Frans hout, zowel nieuw als 1x gebruikt.

Scores

95
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80