Domaine Clau de Nell, Chenin Blanc Magnum

Het was Anne-Claude Leflaive die de wens had chenin blanc op de wijngaarden aan te planten. In 2015 volgde de eerste jaargang van deze wijn. Een energieke, frisse en loepzuivere biodynamische wijn van 100% chenin blanc. Intense tonen van wit fruit, citrus, acaciabloemen en amandelen. Een licht mineraal karakter en subtiele boterige en toastige tonen. De wijn rijpt 12 maanden op oude Bourgogne-vaten gevolgd door 6 maanden op RVS.

Lees meer

1,5 liter
Domaine Clau de Nell, Chenin Blanc Magnum

103.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

In 2000 kochten Claude en Nelly Pichard het domein en doopten het om tot Clau de Nell. Het tweetal werkte reeds biodynamisch en kwam hierdoor in 2006 in contact met Anne-Claude Leflaive en haar man Christian Jacques, die hun kennis en ervaring van biodynamische wijnbouw deelden met andere jonge, idealistische wijnmakers. Het domein kreeg het financieel moeilijk in 2008, waarna Anne-Claude en Christian het domein, met al zijn potentieel, besloten over te nemen. Na één jaar samenwerking besloten Claude en Nelly het bedrijf te verlaten. 

Sinds 2009 heeft Sylvain Potin, ook zeer bedreven in de biodynamische leer, de dagelijkse leiding over het domein. Christian Jacques staat nog steeds aan het hoofd van het domein en na het overlijden van Anne-Claude Leflaive in 2015 heeft ook dochter Claire Leflaive zich gevoegd bij het team. Domaine Clau de Nell ligt in Ambillou-Château, in het departement Maine-et-Loire in de Loirestreek. De 12 hectare aan wijngaard liggen aan één stuk en worden omringd door bossen en velden, zeer bevorderlijk voor de biologische wijnbouw. 
De bodem bestaat uit klei, vuursteen en tufsteen en is beplant met 5 hectare cabernet franc, 3 hectare grolleau, 3 hectare chenin blanc en 1 hectare cabernet sauvignon. Op het hoogste punt bereikt het perceel een hoogte van 101 meter boven zeeniveau. De natuur staat centraal; haar respecteren en haar gang laten gaan en weten en begrijpen wat er dan gebeurt. Het terroir en de vintage laat Sylvain Potin optimaal tot hun recht komen in de wijnen. Unieke, vooruitstrevende en pure wijnen van een domein met een bijzonder verhaal.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Houdbaar t/m: 2027
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Chenin Blanc 100%
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80