Domaine de l'Arlot, Nuits Saint Georges 1er Cru "Clos de l'Arlot" Blanc

Clos de l'Arlot is een wijngaard die in zijn geheel eigendom is van Domaine de l'Arlot en beplant ismet chardonnay. De wijn is zeer puur en open, met aroma's van geel en wit fruit, bloemen en een licht getoast randje. In de mond is de wijn vol maar geraffineerd, met een prachtige spanning en een indrukwekkende afdronk vol mineraliteit.

Lees meer

Niet voor export

90
Domaine de l'Arlot, Nuits Saint Georges 1er Cru "Clos de l'Arlot" Blanc

147.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

90

Omschrijving

Ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Nuits Saint Georges ligt Domaine de l'Arlot. Aan het einde van de 18e eeuw was het Jean-Charles Vienot die een muur bouwde om het domein en zo Clos de l'Arlot creëerde. Domaine de l'Arlot kwam in 1987 in handen van verzekeringsmaatschappij AXA. Sinds 2014 is Géraldine Godot de wijnmaakster op het domein. Geboren in de Bourgogne is zij een groot gedeelte van haar carrière in de regio werkzaam geweest. 

Een grondige bodemanalyse heeft nogmaals bevestigd dat elk perceel een andere samenstelling heeft. Deze complexiteit is terug te proeven in de wijnen, die geheel biodynamisch worden gemaakt. De wijn opent zich als het ware laag voor laag. De signatuur van Domaine de l'Arlot is wijn met een ongekende finesse, elegantie, precisie en puurheid die je maar zelden treft. In geen enkele wijn domineert één specifiek aspect.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Nuits Saint Georges
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig

Scores

90
Robert Parker Exhibiting notes of pear, green apple, toasted hazelnuts, fresh pastry and white flowers, the 2020 Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos de l'Arlot Blanc is medium to full-bodied, layered and fleshy, with a rich but vibrant profile. It was bottled under Diam 10.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80