Domaine de l'Arlot, Nuits Saint Georges "La Gerbotte" Blanc

Gemaakt van de jonge (17 jr gemiddeld) stokken van Clos de l'Arlot. Ook echt gemaakt om jong tedrinken. Zeer geparfumeerd met veel rijp fruit als mango, mandarijn en anijs.Delicaat in zowel geur als smaak, prachtige verfijning en elegantie. Subliem!

Lees meer

Domaine de l'Arlot, Nuits Saint Georges "La Gerbotte" Blanc

91.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Nuits Saint Georges ligt Domaine de l'Arlot. Aan het einde van de 18e eeuw was het Jean-Charles Vienot die een muur bouwde om het domein en zo Clos de l'Arlot creëerde. Domaine de l'Arlot kwam in 1987 in handen van verzekeringsmaatschappij AXA. Sinds 2014 is Géraldine Godot de wijnmaakster op het domein. Geboren in de Bourgogne is zij een groot gedeelte van haar carrière in de regio werkzaam geweest. 

Een grondige bodemanalyse heeft nogmaals bevestigd dat elk perceel een andere samenstelling heeft. Deze complexiteit is terug te proeven in de wijnen, die geheel biodynamisch worden gemaakt. De wijn opent zich als het ware laag voor laag. De signatuur van Domaine de l'Arlot is wijn met een ongekende finesse, elegantie, precisie en puurheid die je maar zelden treft. In geen enkele wijn domineert één specifiek aspect.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 14
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalksteen
Vinificatie: Directe koude persing, vervolgend fermentatie deels in RVS en deels in eik, waarvan 20% nieuw eikenhout. De wijn rijpt vervolgens 12 mnd in Frans eik en hierna nog 3 mnd in RVS
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80