Domaine de l'Aurage

Deze nieuwe loot aan de Mitjavile-stam is the talk of the town in Bordeaux. Een verleidelijke structuur met zwoel zwart fruit in de smaak. Zwarte kersen in de afdronk en opvallend zacht in de mond. Een geweldige wijn van die smaakmakende en eigenzinnige familie uit Saint-Émilion, Mitjavile. Côtes de Castillon is hot. Zie ook Clos Puy Arnaud.

Lees meer

91
Domaine de l'Aurage

41.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
91

Omschrijving

In 2007 zag de zoon van François Mitjavile, Louis, zijn kans schoon toen Château Cadet te koop kwam en gaf het een nieuwe naam, Domaine de L'Aurage. De wijngaard van 22 hectare is beplant met hoofdzakelijk merlot en een beetje cabernet franc en ligt op een kalksteen en kleiplateau net buiten Saint-Émilion. De ondergrond van leem en klei zorgt ervoor dat druiven laat rijpen, wat ideaal is voor merlot. Louis Mitjavile vindt het belangrijk om de ziel van de locatie en de kenmerken van het oogstjaar in zijn wijn te vatten. Domaine de L'Aurage is de ster van Castillon-Côtes de Bordeaux.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 5%, Merlot 100%
Regio: Bordeaux
Substreek: Castillon Côtes de Bordeaux
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2025
Houdbaar t/m: 2032
Oogst: Handmatig

Scores

91
Vinous The 2021 Domaine de l'Aurage, 100% Merlot, is soft, open-knit and fruity. Hints of kirsch, cinnamon, orange peel, mint all grace this exotic Côtes-de-Castillon. The 2021 is a quirky wine, but it is long on character. A kiss of sweet French oak is a reminder this is a smaller-scaled year, yet all the elements are very much in balance. There is a bit of edginess in the tannin, but the wine starts to soften with aeration.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80